Ingrediënten: 350 gram gekookte aardappelen, 4 eetlepels olijfolie, 1 grote, gesnipperde ui, 100 gram zelfrijzend bakmeel, 1 ei, 250 ml. melk, 100 gram ham in reepjes, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 100 gram geraspte jong belegen kaas, zout en peper.
Bereidingswijze: Snijd de aardappelen in kleine blokjes. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en bak de ui en de aardappelblokjes op hoog vuur in 5 minuten goudbruin. (1/3)
Roer in een kom het zelfrijzend bakmeel met het ei en de melk tot een glad beslag. Meng de ham en peterselie en de kaas erdoor. Voeg zout en peper toe. Schep ook het aardappel-ui mengsel door het beslag. Voeg de resterende olijfolie toe aan het bakvet in de koekenpan en schenk het beslag erin.
(2/3)
Bak de pannenkoek 6-8 minuten op matig vuur tot de bovenkant bijna droog is. Keer de pannenkoek en bak de onderkant goudbruin. Serveer in punten.
Lekker met een gemengde salade
EET SMAKELIJK
(3/3)
Bron: TV Krant feed