KIDS IN ZUNDERT DRAGEN HESJE OP DE FIETS

De dagen worden korter, de nachten langer. Het overgrote deel van de kinderen gaat ’s morgens met de fiets of te voet naar school. Mensen in de auto hebben altijd haast en zien jullie in het donker niet zo goed. Maar met dit hesje wél, wordt de kinderen verteld. Er wordt vaak hard gereden op de Klein-Zundertseweg. Dat leidt gelukkig niet tot ongelukken, maar erg veilig voelt het evenmin.

Woensdagmorgen 19 oktober kregen alle kinderen uit de gemeente Zundert een eigen fluoriserend hesje in het kader van de ‘Dag van de Veiligheid’. Het hesje is niet verplicht, maar het is wel belangrijk dat ieder kind het in de donkere uurtjes draagt als ze buiten zijn. Tijdens het uitlaten van de hond, bijvoorbeeld. De school wil er alles aan doen om het dragen ervan normaal te maken.

Het wordt aangemoedigd door de leraren, de ouders en hopelijk ook door de kinderen onderling. “Die hesjes moeten eigenlijk een soort tweede huidje worden”, zegt de wethouder van onderwijs.

Vrijdag gaan de kinderen voor het eerst de straat op met de hesjes, tijdens hun sportdag. Een soort oefensessie. Na de herfstvakantie wordt verwacht dat iedereen het hesje tijdens de donkere uurtjes draagt.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

vrijdag 20 september 2024

Last on air:
17:12 Christophe with Aline (02:46)
17:15 Cats with Love Is A Golden Ring (02:45)
17:17 Deodato with Sos Fire In The Sky (03:47)

Now on air:

Corry Konings with Je Hoeft Me Niet Te Bellen

Next on air:
17:24 J-Jingle with Sweeper radio Rucphen zonder beat (00:02)
17:24 Nelis Heesbeen with Leven En Lol (Bij Ons Op Het Kamp) (03:36)
17:28 Django Wagner with In De Zomer (03:10)

Laden...

Laden

Laden…