NIEUW PARCOURS CARIS 10 VAN AVR STEMT ALOM TOT TEVREDENHEID

Zondag om 11 uur werden ruim 150 deelnemers weggeschoten voor 5 of 10 km in de Caris 10 van AVR. Slechts 1 deelnemer moest onderweg afhaken.

Alhoewel het zonnetje zich niet echt liet zien en er toch wel at wind stond, was het voor de tijd van het jaar ideaal loopweer. Een groot aantal leden van AVR’90 kon zelf niet deelnemen aan de wedstrijd omdat zij deze dag een taak als vrijwilliger hadden. Daarnaast waren er verschillende personen die zowel vooraf het nodige werk verzetten als deelnamen aan de wedstrijd. Zij kozen wel voor de korte afstand van 5 km. Voorafgaand aan de wedstrijd was er een jeugdloop op de atletiekbaan. De AVR-jeugdleden Roos, Jet, Xabi, Juan, Julian, Esmee, Fenna, Raphael, Myrthe, Evy, Veerle en Yvette liepen met meer dan 20 anderen 1, 2 of 3 rondjes op de atletiekbaan. Alle deelnemers verdienden een mooie medaille. Bij de 5 km liep Richard van Oosterhout 4800 meter op kop, maar in de sprint moest hij zijn meerdere erkennen in de jongere lopers. Janjulius van Dijke ging er met de overwinning vandoor en Richard werd met 18:10 derde. Hiermee liep hij net zo snel als tijdens een baanwedstrijd eerder dit jaar. Dit geeft aan dat het parcours zich leent voor snelle tijden. Snelste dame bij de 5 km was Lotte Aerts uit Best met een tijd van 20:24. Ook Jack Lazeroms (23:25), Robert Peeters (24:06), Frans van Bedaf (25:48), Gerard Polak 27:54 en René Lazeroms (die met een aantal collega’s van de brandweer deelnam aan de wedstrijd) liepen 5 km. Winnaar bij de 10 km, Ronald Cockx uit Zundert liep 90% van de wedstrijd alleen, maar door de prachtige herfstkleuren op het mooie parcours deerde hem dit niet. Hij zette een scherp parcoursrecord bij de heren op 31:42. Snelste dame was Laurey van den Berge die het parcoursrecord bij de dames op 37:04 zette. Ook zij was heel tevreden met het nieuwe parcours waarbij je door de bomen beschut loopt; veel leuker dan een rondje in de open polder volgens Laurey. De plaatsen 2 en 3 bij de masters 35+ waren voor Matthijs Roks (36:43) en Mark van den Brand (37:37). Mark dacht dat er meer masters 35+ voor hem gefinisht waren en ontbrak daardoor op het podium, maar zijn prijs werd voor hem bewaard. Toon Heeren was met 35:40 de snelste master 55+. Chisje Schrauwen stond alle voorgaande wedstrijden in het circuit op het podium maar in de thuiswedstrijd verschenen er enkele zeer snelle masters 65+ aan de start, waardoor hij genoegen moest nemen met een vierde plaats. Toch was Chrisje wel tevreden met zijn tijd van 42:59. En een half uurtje later mocht Chrisje alsnog op de hoogste trede van het podium plaatsnemen als winnaar van het Mervo Sport Loopcircuit in de categorie masters 65+. Hij was de enige van alle deelnemers in het circuit die met 5 overwinningen en 4 bonuspunten het maximaal aantal punten van 504 behaalde! Ook een eerste plaats in het circuit was er voor Toon Heeren bij de masters 55+. Matthijs Roks werd derde in het circuit in de categorie masters 35+.

AVR’90 kan terugkijken op een in alle opzichten geslaagd evenement en bedankt alle vrijwilligers die hieraan hun steentje bijdroegen. Zonder hen zou er immers niets georganiseerd kunnen worden. En een woord van dank aan alle sponsoren mag hier zeker ook niet ontbreken.