STIJGING IN HET AANTAL VUURWERKOVERLAST MELDINGEN

Afgelopen weken zien wij helaas weer een stijging in het aantal vuurwerkoverlast meldingen in ons werkgebied. Deze week hebben wij meerdere voertuigcontroles uitgevoerd  met betrekking tot vuurwerk in Baarle-Nassau en omstreken. Wij hebben tientallen voertuigen gecontroleerd. Dit doen wij zowel in opvallende- als onopvallende politieauto’s. Wij hebben meerdere bestuurders betrapt op het vervoeren van vuurwerk. Dit vuurwerk is in beslag genomen en zal worden vernietigd!

Je mag in het buitenland alleen vuurwerk kopen dat voldoet aan de eisen van de Nederlandse regelgeving. Houd rekening met de regelgeving die op dat moment in dat land geldt! Door het ingestelde tijdelijke gehele vuurwerkverbod mag je per 15 december 2021 geen vuurwerk vanuit het buitenland naar Nederland vervoeren. Als je dus vuurwerk koopt in Duitsland of België en vervoert naar Nederland ben je strafbaar (bron: politie.nl).

Wist je dat je hoge geldboetes en zelfs een gevangenisstraf riskeert als je gepakt wordt met illegaal vuurwerk? Meer informatie over de precieze straffen vind je in de richtlijn voor strafvordering vuurwerkdelicten (2020R001) van het openbaar ministerie.

Bron: Politie Basisteam Markdal

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

zaterdag 21 september 2024

Last on air:
04:25 Jo Smeets with Summertime girl (03:20)
04:29 J-Jingle with Sweeper radio Rucphen doorstart 4 (00:03)
04:29 Corry & De Rekels with Na 35 Jaar (03:15)

Now on air:

Dennie Christian with Eerst Zeg Je Ja

Next on air:
04:35 Miriam Makeba with Pata Pata (03:01)
04:38 J-Jingle with Sweeper radio Rucphen doorstart 1 (00:02)
04:38 Shocking Blue with Inkpot (02:33)

Laden...

Laden

Laden…