GESTOLEN VATEN CHEMISCHE STOFFEN IN RUCPHEN

Agenten waren dinsdagmiddag 3 januari bezig met een controle. Ze gingen kijken in een oude boerderij in de gemeente Rucphen. Waarom ze juist daar zochten, is niet bekendgemaakt. Binnen troffen ze een grote partij chemische stoffen aan.

Volgens een woordvoerder van de landelijke eenheid ging het om een partij gestolen vaten met lithium. De eigenaar heeft het spul terug en gaat aangifte doen. Of er een verband is met de carnavalswagen en de gestolen spullen is onbekend. Het lijkt er op dat de vaten daar tijdelijk zijn neergezet door de dieven, voor transport naar elders. Er is nog niemand aangehouden.

Op de politiefoto zijn minstens 17 zwarte metalen vaten zichtbaar. Het zijn klemdeksel vaten waar 60 liter per stuk in kan. Als ze allemaal gevuld zijn, zou er dus bij elkaar ruim duizend liter in kunnen zitten. Maar volgens de politie is er 174 liter lithium gevonden.

In een bouwloods voor carnavalswagens staan altijd chemische stoffen, zoals polyester, glasvezel en lijm. De chemische stof lithium is ongewoon in die bouwwereld.

De gemeente Rucphen heeft nog niet gereageerd. Iedere gemeente heeft de bevoegdheid om plekken te sluiten als er illegale dingen zijn gebeurd.

Bron: Omroep Brabant

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

vrijdag 20 september 2024

Last on air:
14:21 Henk Damen with Trouw met mij (03:19)
14:24 J-Jingle with Sweeper radio Rucphen doorstart 1 (00:02)
14:24 William Kruizinga with Het Leven Gaat Niet Over Rozen (03:08)

Now on air:

John Spencer with Ma Ma Marie

Next on air:
14:29 Roman Hollyday with Motor Mania (02:08)
14:31 J-Jingle with Sweeper kort altijd nieuws altijd muziek 2 (00:04)
14:31 John De Bever with Voor Geen Goud (02:46)

Laden...

Laden

Laden…