LUCHTMACHT BEGELEIDT NOODLANDING BREDA AIRPORT

Begeleid door een vliegtuig van de luchtmacht heeft een piloot van een Cessna 172 woensdagmiddag 15 maart een noodlanding gemaakt op Breda Airport. Daarbij raakte niemand gewond. Uit voorzorg stond de eigen brandweer van het vliegveld in Bosschenhoofd bij de landingsbaan paraat en werden diverse instanties ingeseind, maar dat bleek achteraf overbodig.

De piloot van het vliegtuig, dat met reclamesleep was uitgerust, merkte tegen vier uur boven Bergen op Zoom dat iets haperde aan zijn machine. De Cessna verloor vermogen en er kwam rook uit de uitlaat. Dit werd ook gesignaleerd door de bemanning van een lesvliegtuig, van Vliegbasis Woensdrecht. De luchtmacht nam contact op met Breda Airport en de Cessna begeleid bij deze noodlanding.

De piloot van het reclamevliegtuig onderbrak zijn vlucht naar vliegveld Teuge en zette zijn kist zonder problemen op West-Brabantse bodem. Daar blijft de Cessna voor technisch onderzoek in de hangar. Volgens havenmeester Voeten komen dit soort noodlandingen zelden voor op het kleinere vliegveld Breda Airport, maar zijn ze wel voorbereid in de vereiste klasse III zodat ze zelf kunnen handelen.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

vrijdag 18 oktober 2024

Last on air:
08:05 Jim Gilstrap with Swing Your Daddy (02:45)
08:08 Gerard Palts & Trafassi with Suavemente Dans Met Mij (03:08)
08:11 J-Jingle with Sweeper werk auto thuis altijd nieuws altijd muziek 1 (00:14)

Now on air:

Rolling Stones with Angie

Next on air:
08:16 Jack Jersey with Sri Lanka My Shangria La (03:40)
08:19 Christa Fartek with Don't Wait (02:50)
08:22 J-Jingle with Sweeper radio Rucphen doorstart 3 (00:02)

Laden...

Laden

Laden…