PROVINCIE STIIMULEERT SPORTEN IN OPENBARE RUIMTE

Het provinciebestuur steunt een project waaraan 15 gemeenten meedoen die een wijk beweegvriendelijker willen inrichten. Dit draagt bij aan de ambitie om zoveel mogelijk Brabanders mee te laten doen aan sport en bewegen, en zo voldoen aan de beweegnorm. De 15 gemeenten krijgen advies over het beweegvriendelijk inrichten van de openbare ruimte. Daarbij worden wensen, behoeften en trends meegenomen.

Door de leefomgeving beweegvriendelijker in te richten met behulp van innovatieve producten en diensten, kunnen inwoners laagdrempelig gestimuleerd worden te sporten en bewegen. De subsidie van € 320.000 komt van het programma Sport, Economie, Kennis en Talentontwikkeling. Het bedrag wordt in 4 jaar verleend aan Sport Service Noord-Brabant.

Ze werken samen met het InnoBeweegLab. De coronapandemie heeft bewezen hoe belangrijk bewegen is voor mentale en lichamelijke gezondheid. Het zorgt voor sociale ontmoetingen, draagt bij aan motorische ontwikkeling van kinderen, zelfredzaamheid van ouderen, het verlaagt het ziekteverzuim onder werknemers én verhoogt hun werktevredenheid en productiviteit.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

vrijdag 18 oktober 2024

Last on air:
08:08 Gerard Palts & Trafassi with Suavemente Dans Met Mij (03:08)
08:11 J-Jingle with Sweeper werk auto thuis altijd nieuws altijd muziek 1 (00:14)
08:11 Rolling Stones with Angie (04:26)

Now on air:

Jack Jersey with Sri Lanka My Shangria La

Next on air:
08:19 Christa Fartek with Don't Wait (02:50)
08:22 J-Jingle with Sweeper radio Rucphen doorstart 3 (00:02)
08:22 John De Bever with Niemand Zal Het Weten (03:18)

Laden...

Laden

Laden…