HOE GAAT HET VERDER IN GEMEENTE ROOSENDAAL

In een voor Roosendaalse begrippen ongekende bestuurscrisis stapten afgelopen week in drie dagen tijd twee wethouders op. Wat gaat de gemeente doen aan de verziekte sfeer op het stadskantoor? En wat gaan de Roosendalers hiervan merken? Een turbulente gemeenteraadsvergadering maakte donderdagavond duidelijk dat de huidige coalitie bestaande uit VLP, VVD, CDA en GroenLinks gewoon door wil gaan.

Burgemeester Mark Buijs is inmiddels al met ambtenaren in gesprek gegaan. Er moet een nieuwe bestuurscultuur komen, zeiden zowel hij als wethouder Van der Star donderdag. Daarnaast komt er op aandringen van de oppositie een onafhankelijk extern onderzoek naar de Roosendaalse bestuurscultuur. De voltallige raad stemde daarmee in.

Het ligt voor de hand dat een aantal projecten vertraging op zal lopen. Met Van Gestel en Vermeulen zijn in elk geval de wethouders Ruimtelijke Ordening en Economie en Vergunningen vertrokken. Dat zorgt op leisurepark De Stok al voor lichte paniek. Ondernemersvoorzitter Nicky Broos liet weten op ‘minimaal een half jaar’ vertraging te rekenen voor de opwaardering van het park.
Bron: BN De Stem

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

donderdag 19 september 2024

Last on air:
18:34 J-Jingle with Sweeper kort goedeavond 1 (00:03)
18:34 Dave Edmunds with Here Comes The Weekend (01:48)
18:35 Electric Light Orchestra with Hold On Tight (03:01)

Now on air:

Tommy Miller with Dancing All Night Long

Next on air:
18:41 J-Jingle with Sweeper kort altijd nieuws altijd muziek 1 (00:05)
18:41 Niels Korsuize with Vraag Me Niets (02:16)
18:43 Theo Mossou with Mijn Zonnestraaltje (03:02)

Laden...

Laden

Laden…