Aanpassing oversteekplaats sportpark De Molenberg  

Nog voor de zomer zal de oversteekplaats ter hoogte van sportpark De Molenberg in Rucphen een aanpassing ondergaan. Door de situatie ter plaatse te veranderen, kunnen gebruikers van het sportpark straks op een veilige manier de oversteek naar de sportterreinen, de scouting of de studio van Radio Rucphen FM maken.

Eén oversteek voor fietsers en voetgangers
Er komt één veilige oversteek voor fietsers en voetgangers ten westen van het sportpark. De parkeerplaats voor het sportpark komt te vervallen. Hiervoor in de plaats komt een groenstrook. In de nieuwe situatie kunnen gebruikers van het sportpark vanaf het sportpark alleen via de oversteek naar het fietspad of naar de parkeerplaats tegenover het sportpark (en vice versa).

Aanpassing parkeerplaats tegenover sportpark
Ook de parkeerplaats tegenover het sportpark krijgt een metamorfose. Doel hiervan is om ook het gebruik van de parkeerplaats veiliger te maken. De ingang van de parkeerplaats komt aan de Expeditieweg. De aanrijroute naar de parkeerplaats gaat via de Industriestraat en Expeditieweg. Borden verwijzen de gebruikers van het sportpark naar deze aanrijroute.

Gebruikers sportpark op de hoogte
De aanpassingen worden mede gedaan op verzoek van de gebruikers van het sportpark. Ook de gemeenteraad heeft aangedrongen op een veilige oversteekplaats. De gemeente hecht uiteraard ook waarde aan een veilige verkeerssituatie. De gemeente zal de gebruikers van het sportpark informeren over de nieuwe verkeerssituatie.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…