AARDAPPEL CENTRAAL TIJDENS NATIONALE BUITENLESDAG

De pieper staat van 8 t/m 12 april centraal op de basisscholen in Noord-Brabant. Zo’n 13.000 kinderen van 180 scholen leren tijdens de Week van de Schooltuin en op de Nationale Buitenlesdag alles over de aardappel. Uit onderzoek blijkt dat één op de vijf kinderen denkt dat de pieper aan een boom groeit. Voor leerlingen is een speciaal lespakket samengesteld en gaan zij zelf aardappels poten.

Ze kweken hun eigen groenten en leren over gezonde voeding, natuur en biodiversiteit. Het motto van dit jaar is ‘Hieper de pieper, graaf eens wat dieper!’ Op dinsdag 9 april tijdens de Nationale Buitenlesdag gaan kinderen door heel het land aan de slag met de Grote Pieperles met instructiefilmpjes van de bekende tv-boswachter Tim Hogenbosch.

Om gemeenten te stimuleren actief beleid te voeren op het gebied van school tuinieren zal dit jaar voor de derde keer de Gouden Wortel worden uitgereikt aan de gemeente die zich hiervoor het meest heeft ingezet. Daarnaast is er tijdens de Week van de Schooltuin speciaal voor leerkrachten een online spreekuur Eerste Hulp bij school tuinieren.

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…