AARDAPPEL MAALTIJDSOEP MET BROODSTENGELS.

Ingrediënten: 250 gram mix voor meergranen brood, 500 gram kruimige aardappelen (geschild en in blokjes gesneden), 2 teentjes knoflook (in plakjes), 1,5 liter groentebouillon (van tablet), 150 ml. halfvolle melk, 3 stengels bleekselderij (in boogjes), 1 prei (in ringen), 1 courgette (in blokjes), verse kruiden zoals peterselie, kervel en dille, zout en peper. Bereidingswijze: Bereid de broodmix met de mixer volgens de aanwijzingen op de verpakking. (1/3)
Laat het deeg, afgedekt met huishoudfolie, 15 minuten rijzen. Druk het deeg plat en rol er 12 lange worstjes van. Leg de broodstengels op de bakplaat en laat ze nog 20-25 minuten rijzen. Verwarm de oven voor tot 200 graden. Bak de broodstengels in 15-20 minuten goudbruin. Laat ze op een rooster afkoelen. Kook voor de soep de aardappelen met de knoflook in de bouillon in 20 minuten afgedekt gaar. Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer.
(2/3)
Voeg de melk met de bleekselderij, prei en courgette toe en kook de groenten in 5 minuten knapperig gaar. Breng de soep op smaak met zout en peper. Schep de soep in 4 kommen en garneer royaal met de kruiden. Leg er de broodstengels bij.

DIT GERECHT IS VOOR 4 PERSONEN.

EET SMAKELIJK. (3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…