AFSCHEID MOLENAAR/OPEN DEUR DAG MOLEN DE HOOP

Op zondagmorgen klonken de muzikale klanken van DHV-VHV al vroeg vanaf de molenbelt over het Molenerf in aanwezigheid van veel belangstellenden. Het Rijksmonumentenbordje werd door Jack van Trijp en wethouder Lazeroms aangebracht boven de invaart om voor iedereen aan te geven dat onze molen een Rijksmonument is, dit gebeurde in het kader van het Monumentenweekend.

Hierna volgde het officiële afscheid van molenaar Toon Hendrikx. Veel bezoekers kwamen voor een rondleiding, een hapje molenbrood belegd met streekproducten, of meelproducten naar de molen. De nieuwe ontmoetingstafel oogstte veel waardering en lokte enthousiaste reacties uit. Er was een speciale aanbieding in het kader van “De Sprundelse molen…dat zit goed !”

Veel bezoekers doneerden een bijdrage voor het stoelenproject dat loopt tot 4 oktober. De gezamenlijke ruimte “Onderin de Molen” ontwikkelt zich tot een plek om in combinatie met een rondleiding een bijeenkomst te beleggen. Opvallend was de vraag naar de nieuwe molenroute tussen de twee Rucphense Molens, De Franciscusroute en de Molenroute langs alle molens in de gemeente Rucphen en Roosendaal.

foto’s: Molenstichting Sprundel

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Roykuh - Mijn tweede liefde

Laden...

Laden

Laden…