AFVAL LATEN SLINGEREN

Onlangs heb ik bij waterberging Jasperheidevoetpad in Willebrord een hoeveelheid zwerfafval verzameld. Een dag later heeft de gemeente de 4 zakken opgehaald.

Bijna overal in onze gemeente komen we allerlei lege verpakking tegen. In plantsoenen, sloten, wegen, straten, zelfs in de wijken. Ik ga er steeds vanuit dat nadat de inhoud is opgegeten of gedronken zo’n verpakking nog nauwelijks iets weegt.

Zelfs de natuurgebieden zijn niet veilig. Gelukkig is in sommige van onze dorpen een groepje mensen actief die het zwerfafval opruimen. Het zou mooi zijn als de slingeraars eens stopten met wegwerpen. Als iedereen in zijn wijk of straat de rommel opruimt die voor hun huis ligt zou de straat er een stuk mooier en verzorgder uitzien.

Er zijn mensen die rommel voor hun huis oprapen om deze dan op straat te gooien. Die adviseer ik dat als je het al in je hand hebt dit mee te nemen en in de afvalbak te doen. Opgeruimd staat immers netjes. Sinds het statiegeld op plastic flesjes is ingevoerd, nam ook die hoeveelheid afval af met 75 tot 80%. Laten we hopen dat dit ook zal gebeuren met de blikjes. Of zijn we verdwaald?

 

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Saskia Damen - In Parijs

Laden...

Laden

Laden…