Alle kinderen mogen meedoen

Ook als hun ouders het financieel moeilijk hebben.
Want nu meedoen, is straks meetellen!

Gemeente Rucphen vindt het belangrijk dat álle kinderen mee kunnen doen aan sporten, schoolreis of muziekles. De gemeente werkt daarom samen met Stichting Leergeld. Er is ondersteuning voor gezinnen die geen of weinig geld hebben voor leuke of noodzakelijke uitgaven voor hun kinderen tot 18 jaar.

 Voorkomen dat een kind buitenspel komt te staan
“Helaas groeit een deel van de kinderen in onze gemeente in armoede op” vertelt wethouder Martien de Bruijn. “Daardoor kunnen ze niet overal aan meedoen. We willen niet dat deze kinderen buitengesloten worden”.

Voor gezinnen met een laag inkomen zijn kindpakketten beschikbaar
Deze pakketten bevatten onder meer kleding, een abonnement voor een sportclub of culturele activiteit, fiets, computer en vergoeding van bepaalde schoolkosten. Er wordt dus geen geld geven. Met een laag inkomen wordt een inkomen tot 130% van het sociaal minimum bedoeld.

Samenwerking met lokale ondernemers en Stichting Leergeld
“We vinden het belangrijk om de gelden op een Rucphense manier in te zetten. Daarom hebben we de samenwerking gezocht met lokale ondernemers” aldus De Bruijn.

De vrijwilligers van Stichting Leergeld regelen de volledige uitvoering van de kindpakketten, van aanvraag tot eventuele nazorg. Dankzij Stichting Leergeld kunnen alle kinderen meedoen. Want nu meedoen, is straks meetellen!

Meer informatie of een kind aanmelden?
Ga naar www.leergeldnoordwestbrabant.nl, of stuur een email naar info@leergeldnoordwestbrabant. Bellen kan ook: 076 50 30 300.

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…