ALWEER NIEUW ONDERZOEK NIEUWBOUW BRAVIS

Gaat het lukken om in 2026 te starten met de nieuwbouw van het Bravis ziekenhuis langs de A58 bij Roosendaal? De Raad van State heeft een nieuw onafhankelijk onderzoek gelast. Pieter-Bas Beekman van de Raad van State meldt dat Stichting Advisering Bestuursrechtspraak is ingeschakeld om nieuw onderzoek te doen naar berekeningen en gegevens die aangeleverd zijn rond het bestemmingsplan Bulkenaar.

Daarin wordt de bouw van het nieuwe Bravis en de aanleg van een aangrenzend stadspark geregeld. De stichting werkt uitsluitend in opdracht van rechtbanken en de Raad van State, waardoor haar advies gegarandeerd onafhankelijk is. Het dossier rond is zo omvangrijk en complex dat de Raad van State behoefte heeft aan hulp vanuit STAB.

Dat heeft tot gevolg dat het hoogste rechtscollege pas na de zomer van 2024 toe komt aan inhoudelijke behandeling van het bestemmingsplan. Het gaat vooral om Bravis, de gemeente Roosendaal en tientallen bewoners rond Bulkenaar en woonwijk Tolberg die zich verzetten tegen de nieuwbouw. Alle betrokkenen krijgen gelegenheid om te reageren op de uitkomsten van het onderzoek.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Harten 10 - Twee Witte Paarden

Laden...

Laden

Laden…