BABY’S VAKER BUITEN HUWELIJK GEBOREN

De kans dat een baby ter wereld komt binnen een huwelijk wordt steeds kleiner. In Rucphen werd vorig jaar 40,4% van de baby’s geboren bij een ongehuwde moeder. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS. Dertig jaar geleden werd in Rucphen nog 5,1% van de baby’s geboren bij een moeder die niet was getrouwd. Binnen de gemeente Rucphen liggen de cijfers lager dan het gemiddelde in Nederland.

Volgens Tanja Traag, onderzoeker bij het CBS, laten de cijfers zien dat nieuwe generaties kinderen een andere verwachte levensloop hebben dan dertig jaar geleden. “We weten dat ongehuwde stellen vaker uit elkaar gaan dan getrouwde stellen. Mensen die trouwen hebben vaak meer vertrouwen in de relatie. Er worden nu dus meer kinderen geboren bij ouders die gemiddeld sneller uit elkaar gaan”.

Volgens Traag zie je vooral in de zogenoemde “biblebelt” vaker kinderen geboren worden binnen een huwelijk. “In de biblebelt is trouwen vaker de norm, en een relatie verbreken zeker niét de norm. Dat zorgt ervoor dat er automatisch meer kinderen binnen huwelijken worden geboren dan erbuiten.”

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Dylano Verhoeven - Leef Als Een Zigeuner

Laden...

Laden

Laden…