BASISSCHOOL BOSSCHENHOOFD NIEUW SCHOOLPLEIN

Bassischool ‘t Bossche Hart in Bosschenhoofd heeft een nieuw inclusief schoolplein. I.s.m. gemeente Halderberge is er voor gekozen een schoolplein te creëren dat voor iedereen toegankelijk is, jong en oud. Het schoolplein is feestelijk geopend door wethouder Sharona Malfait. Het bijzondere aan het plein is dat ook kinderen met een beperking er kunnen spelen, ook als ze in een rolstoel zitten.

Bij de aanleg is heel erg rekening gehouden met kinderen die mindervalide zijn. Een aantal leerlingen hebben ook meegedacht hoe de speelplaats eruit moest komen te zien. Jenna uit groep 5 mocht ook meedenken. Zij heeft het klimrek mee uitgekozen. De leerlingen zijn erg tevreden met het eindresultaat. De speelplaats is voor iedereen.

Dit is ook te zien aan het bankje wat op de speelplaats staat met de tekst: ‘OOK JIJ HOORT ERBIJ’. Naomi uit groep 6 legt uit waar het bankje voor bedoeld is. “Als je je alleen of eenzaam voelt kun je op het bankje gaan zitten. Anderen kunnen je dan uitnodigen om samen te spelen.” Het bankje is bedacht door de leerlingen zelf, zodat niemand buitengesloten kan worden tijdens het buitenspelen.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…