BEDEVAART JACK JERSEY VAN BREDA NAAR ROOSENDAAL

Ongeveer 25 mensen maken vrijdag 26 mei een voettocht van Breda naar begraafplaats Zegestede in Roosendaal ter nagedachtenis aan zanger Jack Jersey. Ger 53 en zijn broer Eric 54 Thijssen zijn grote muziekliefhebbers. Ze gingen vaak met hun ouders mee naar het café. Daar werd veel muziek gedraaid, ook van Jack Jersey. Dat geluid is er een van sfeer en gezelligheid.

De bedevaart, zoals Ger de wandeltocht noemt, loopt van zijn woning aan de Oude Liesboslaan, vlak bij restaurant De Peer, naar begraafplaats Zegestede, waar Jack Jersey zijn laatste rustplaats heeft gevonden. Een tocht van ongeveer 19 kilometer. Onderweg zijn enkele muzikale opfrispunten ingericht zoals bij De Drie Zwaantjes is Sprundel.

De pelgrims verzamelen vrijdag om 10.00 uur aan de Oude Liesboslaan. De wandeltocht begint een half uur later. Thijssen verwacht rond 17.00 uur bij het graf te zijn. ’s Avonds is er een liveoptreden van Mike Mendel, de geluidsman van Jack Jersey, in café Jansen en Jansens op de Kade in Roosendaal. Iedereen is welkom. De datum 26 mei, was in 1997 de sterfdag van de artiest.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Johnny Nash - Rock Me Baby

Laden...

Laden

Laden…