BESTELBUS VOL DRUGSAFVAL IN WOONWIJK BREDA

Een bestelbus vol drugsafval midden in Breda parkeren. Het klinkt als een risicovolle onderneming. Als de vaten niet zo goed waren afgesloten had het anders kunnen lopen.

Dinsdagmiddag 11 oktober werd in woonwijk Boeimeer een witte Mercedes Sprinter opgemerkt, omdat er stankhinder was in de omgeving. Politie en brandweer braken de deuren open en troffen tientallen zakken en vaten aan. De politie vermoedde dat het om afval van amfetamine productie ging.

De straat werd volledig afgesloten. De stoffen in het busje waren volgens expert gevaarlijke stoffen Leon van Zoggel heel gevaarlijk. “Je hebt met zuren en dampen te maken wat mis gaat als deze zuren op de weg komen. Iemand die hier overheen loopt of fietst kan zware brandwonden oplopen.”

Volgens de politie was het drugsafval zwaar giftig. Als je deze dampen direct inademt, kunnen je longblaasjes verbranden en stik je. Maar als de dampen in het openbaar vrijkomen, worden de stoffen verdund door de buitenlucht.

Het was wel de reden waarom een speciaal team bijzonder voorzichtig te werk moest gaan bij het opruimen van dergelijk drugsafval.

Volgens de politie is er kans op brand als er een reactie ontstaat tussen verschillende stoffen.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Hot Dogs - Midnight Special

Laden...

Laden

Laden…