BESTUURDER ONGEVAL ZONDER RIJBEWIJS

Een trein is donderdagochtend 14 september tegen een auto met aanhanger aangereden die stilviel op het spoor, bij de spoorwegovergang ter hoogte Spoorstraat in Prinsenbeek. De trein was flink beschadigd aan de voorkant. Inzittenden zijn geëvacueerd. Volgens de politie reed de 47-jarige automobilist uit Breda zonder rijbewijs en had aanwijzingen dat de man had gedronken.

Er is een bloedproef  afgenomen. Voor het rijden zonder rijbewijs kreeg hij een bekeuring. Tussen Lage Zwaluwe en Breda reden geen treinen, en tussen Rotterdam Centraal en Breda reden er op de hogesnelheidslijn geen treinen. Tussen 14.00 uur en 16.00 uur werd de overweginstallatie gerepareerd. Als alternatief reden er snelbussen tussen Breda en Noorderkempen.

Hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren, is nog onbekend. In de aanhanger zaten dakpannen, die verspreid lagen over het spoor. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. Het reguliere verkeer werd omgeleid. Op de plek van het ongeval gebeuren regelmatig ongelukken met een trein. De scherpe bocht in de weg zorgt ervoor dat automobilisten hier vaker problemen hebben.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…