BEZOEK AAN NABESTAANDEN CANADESE BOMMENWERPERS

Als voorbereiding op de onthulling van de monumenten en herdenking van deze crashes zijn Ad van Uffelen en zijn vriendin Conny op 13 januari naar Canada gereisd om nabestaanden te ontmoeten en uit te nodigen op 22 juni 2023.
Ze hebben 2 nichten, Phyllis en Betty, van Joe Holland (hun oom), ontmoet in Toronto. 16 januari reisden ze naar Ottawa, naar Donna Walsh, een dochter van Jack Dougherty.

Phyllis-Ad-Betty                                                   eten bij familie Walsh

De volgende dag reden ze met hen naar Renfrew om haar moeder Margaret en de overige familie te ontmoeten. Er werd gesproken over Jack Dougherty, Ed Downing. Laurie, de zus van Donna, heeft voor Ad een grote hoeveelheid documenten, foto’s, brieven, verslagen etc gescand en op een stick gezet. Door al deze informatie kreeg hij een beeld van wat Jack en Ed tijdens de oorlog hebben meegemaakt.

Margareth Dougherty en Ad          David Berezowski en Ad

Informatie die van onschatbare waarde is voor het boek waar Frank van Overveld en hij aan werken. Ze hebben David Berezowski, een gepensioneerde legeraalmoezenier ontmoet. Hij zal een aandeel leveren op 22 juni aanstaande. Tijdens deze reis heeft Ad namens de stichting ‘Rucphen Toen en Nu’ aan vijf personen een “Certificate of Appreciation” uitgereikt.

Reisverslag/foto’s: Ad van Uffelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

John De Bever & Frank Verkooyen - Vrouw Van Mijn Dromen

Laden...

Laden

Laden…