BIBLIOTHEEK RIJSBERGEN BLIJFT MINIMAAL 10 JAAR

De bibliotheek in de Koutershof in Rijsbergen blijft minimaal de komende tien jaar bestaan. Roos Herman namens de Bibliotheek West-Brabant en Anton Daamen namens Koutershof hebben hun handtekening gezet onder een nieuw huurcontract, en zijn blij de samenwerking te kunnen verlengen met Bibliotheek West-Brabant. Hierdoor kunnen ze voor Rijsbergen een ontmoetingspunt blijven.

Koutershof heeft namelijk niet alleen een bibliotheek, maar ook een café waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. De bezoekers van de bibliotheek brengen levendigheid. De bibliotheek ondersteunt inwoners van de gemeente Zundert in hun ontwikkeling met workshops en cursussen. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld leren lezen of omgaan met de computer.

Sinds de bibliotheek in Zundert in 2012 sloot, is de bibliotheek in Rijsbergen nog de enige in de gehele gemeente Zundert. Er zijn wel haal- en brengpunten in het zorgcentrum Rijserf in Rijsbergen, maar ook in het zorgcentrum De Willaert en het gemeentehuis in Zundert. Het betekent niet dat de bibliotheekpunten gaan verdwijnen uit de andere kernen van de gemeente Zundert.

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Jim Gilstrap - I'm On Fire

Laden...

Laden

Laden…