BIJENAMBASSADEURSSCHAP NU VOOR BERGEN OP ZOOM

Gemeenten, bedrijven en instellingen beseffen dat het niet goed gaat met de bij, daarom geeft de Rucphense wethouder René Lazeroms het ambassadeursstokje door aan zijn Bergse collega Hans Peter Verroen, om te zorgen dat de regio een bijenwalhalla wordt. Honderden soorten bijen worden met uitsterven bedreigd. Om die te helpen overleven, is 4 jaar geleden Bijenlandschap West-Brabant opgericht.

Lazeroms was kartrekker, door tijdgebrek geeft hij het ambassadeurstokje nu over aan zijn Bergse collega. De biodiversiteit in de regio moet vergroot worden. Dat kunnen we niet alleen. Daar hebben we het onderwijs en woningcorporaties voor nodig. En uiteraard de inwoners: die maken het verschil. De gemeente heeft het maaibeleid aangepast en laat bermen vaker ongemoeid.

Zo groeien bloemen en planten en trekken insecten aan. Binnenkort start Natuurpodium die gaat starten met een lespakket op  scholen. Begin maart presenteert het Bijenlandschap een rapport, gemaakt door de Wageningen Universiteit (WUR) over de bijenstand in deze regio.

Bron: BN de Stem

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Anita - Mijn Leven Lang

Laden...

Laden

Laden…