BISDOM BREDA BEZUINIGT NEEMT AFSCHEID MEDEWERKERS

Bisdom Breda neemt afscheid van 16 medewerkers. Vanwege de snelle krimp van het aantal kerken en gelovigen in West-Brabant en Zeeland moet flink bezuinigd worden.

Op het bisdomkantoor Breda blijven nog 20 mensen over die als hoofddoel krijgen parochies begeleiden naar meer gastvrijheid en openheid. De zogeheten missionaire parochie wordt gezien als manier om de rooms-katholieke kerk weer toekomst te geven. Het doel is doorgeven van het geloof. We leven in een tijd met veel nieuwe uitdagingen. Oude methoden werken onvoldoende, dus moeten we zoeken naar nieuwe manieren om dat te bereiken.

Het bisdom is in gesprek met organisaties die ruimten willen huren in het bisdom kantoor aan de Veemarktstraat. Mogelijk dat ze per verdieping ruimten gaan verhuren. Er werken momenteel 27 priesters in het Bisdom Breda. Zij vallen buiten de huidige reorganisatie, maar krijgen er inhoudelijk wel wat taken bij als gevolg van het streven naar de missionaire parochie.

In september vertrokken 9 medewerkers van het Bisdom Breda, deze maand volgen er nog 7. Met elk van hen werd een financiële regeling getroffen. Verschillende taken vervallen, de rest wordt verdeeld over de overblijvers.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…