BOEK- EN FILMBESPREKING UIT ‘OP DE KOFFIE BIJ ERIC’ OP 23 MAART 2022.

BOEKBESPREKING

ROMAN

De auteur is Marjan Kamali en de titel is; SNEEUWVLOKKEN IN TEHERAN en heeft 352 blz.

Parviz en Darya vluchten met hun 2 zoons en hun dochter Mina in 1985 vanuit Teheran naar de Verenigde Staten. Vijftien jaar later heeft Darya haar droom om wiskundige te worden opgegeven en zoekt ze de perfect Iraans-Amerikaanse echtgenoot voor haar inmiddels 25 jarige dochter Mina. Daar is Mina helemaal niet van gediend, en ze is ook ongelukkig met haar studie bedrijfseconomie.

Het botst met haar familie en de Amerikaanse cultuur. Ze besluit naar Teheran terug te reizen om te ontdekken of ze het Teheran dat ze kent nog bestaat, en daar verder te gaan met haar leven. Darya besluit met haar mee te gaan op familiebezoek, en eenmaal terug komen ze nader tot elkaar. Of blijft Darya toch nog stiekem zoeken naar een echtgenoot voor Mina?

THRILLER

De auteur is Laure van Rensburg en de titel is; EEN LANG WEEKEND en heeft 352 blz.

Steven is een knappe gerespecteerde docent op een elitaire school in Manhattan. In zijn omgeving kijkt men met jaloezie naar zijn relatie met de jongere Ellie, een bescheiden en zeer intelligente studente aan New York University. Ze willen elkaar beter leren kennen en gaan een weekend weg.

Als ze tijdens een sneeuwstorm vast komen te zitten in het afgelegen huis slaat de sfeer om en wordt duidelijk dat zowel Ellie als Steven grote geheimen met zich meedraagt – en dat een van hen het weekend niet zal overleven…

FILMBESPREKING

De volgende films zijn te zien in Cineservice Etten-Leur, City Roosendaal en Kiek in de Pot te Bergen op Zoom.

ACTIE/THRILLER met als titel; AMBULANCE.

Will, een veteraan die hard geld nodig heeft om de ziekenhuiskosten van zijn vrouw te betalen komt in contact met zijn pleegbroer Danny die beroepscrimineel is. Hij doet hem een voorstel om met een grootse bankoverval mee te doen waarbij 32 miljoen buit is. Omdat het leven van Wills vrouw op het spel staat kan hij niet weigeren. Tijdens de ontsnapping gaat het vreselijk mis en kapen de broers een ambulance, met aan boord een verpleegkundige en een agent die vecht voor zijn leven. Tijdens de razende achtervolging waar geen eind aan lijkt te komen, proberen Will en Danny aan de massaal uitgerukte politie te ontkomen, terwijl ze hun gijzelaars in leven moeten houden. Het loopt uit op de meest krankzinnige ontsnappingspoging die ooit in LA heeft plaats gevonden.

DRAMA met als titel; PERFETTI SCONOSCIUTI.

Zeven oude vrienden komen samen voor een etentje. Ze spreken af ieder tekstbericht, email en telefoontje met elkaar te delen. Dit ontsluiert een hoop geheimen, wat hun onderlinge vriendschap aan het wankelen brengt.

ANIMATIE/AVONTUREN/FAMILIEFILM met als titel; DE AVONTUREN VAN PIL.

DRAMA met als titel; THE LOST DAUGHTER.

KOMEDIE/DRAMA met als titel; DON’T LOOK UP.

ACTIE/SCIENCE FICTION met als titel; MOONFALL.

Voor meer trailers en info kijk je op; www.c-cinema.nl

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…