BOEK- EN FILMBESPREKING UIT ‘OP DE KOFFIE BIJ ERIC’ VAN 1 FEBRUARI

Tijdens de uitzending hoorde je per abuis de filmbespreking van vorige week.

LITERAIRE ROMAN

De auteur is Amor Towles en de titel is: DE LINCOLN HIGHWAY en heeft 576 blz.

De zomer van 1954: na in de jeugdinrichting Salina te hebben vastgezeten, keert de achttienjarige Emmett Watson terug naar zijn ouderlijk huis in Nebraska. De enige die daar op hem wacht is zijn kleine broertje Billy. Emmetts moeder verliet het gezin toen hij nog kind was, zijn vader is onlangs overleden. De familieboerderij is door de bank in beslag genomen. Emmett wil met zijn broertje opnieuw beginnen, op een plek ver van huis. Samen met Billy is hij van plan de Lincoln Highway te volgen naar San Francisco, een route die hun moeder volgens een stapel mysterieuze ansichtkaarten jaren eerder heeft afgelegd. De roadtrip neemt een wending als twee vrienden uit Salina, plotseling opduiken. Die hebben een heel ander plan voor Emmett bedacht, een plan dat hen allemaal op een noodlottige reis in de tegenovergestelde richting van de Lincoln Highway zal sturen: naar New York.

VARG VEUM DETECTIVE

De auteur is Gunnar Staalesen en de titel is: GEVALLEN ENGELEN en heeft 352 blz.

Varg Veum is privédetective in het Noorse Bergen. Hij heeft een groot rechtvaardigheidsgevoel, is opportunistisch en anti-autoritair. Als Veum eenmaal aan een opdracht begint, ontdekt hij vaak het ene lijk na het andere. Op de begrafenis van een oud klasgenoot ontmoet Veum zijn oude schoolvriend Jakob, gitarist van de rockband The Harpers en getrouwd met Rebecca, Veums eerste echte liefde. Varg en Jakob hervatten hun vriendschap, die snel in gevaar komt als een gruwelijke moord wordt gepleegd: de leadzanger van The Harpers is koelbloedig doodgestoken. Is er sprake van toeval als blijkt dat twee andere leden van de band ook zijn overleden onder verdachte omstandigheden? Wanneer Veum ontdekt dat de slachtoffers onheilspellende, anonieme, kaarten hebben ontvangen met de afbeelding van een gevallen engel, verandert de sfeer van Bergen in angst. Veum zal diep in zijn tienerjaren en herinneringen moeten graven om het motief te ontdekken en daarmee de moordenaar te ontmaskeren.

FILMBESPREKING

De volgende films zijn te zien in de bioscopen Cine Service Etten-Leur, City Roosendaal en Kiek in de Pot te Bergen op Zoom.

THRILLER/MYSTERIE met de titel: KNOCK AT THE CABIN

Tijdens een vakantie in een afgelegen hut worden een jong meisje en haar ouders gegijzeld door vier gewapende vreemdelingen, die het einde van de wereld aankondigen en eisen dat de familie een ondenkbare keuze maakt om dit te voorkomen. Met beperkte toegang tot de buitenwereld, moet het gezin beslissen waarin ze geloven voordat alles verloren is.

ACTIE met de titel: PLANE

Piloot Ray Torrance heeft vaker in stormen gevlogen, maar wanneer hij in een zware storm terecht komt en zijn vliegtuig beschadigd raakt, is hij genoodzaakt om een spectaculaire noodlanding te maken op een eiland in de Filippijnen. Daar blijken Ray en zijn passagiers terecht te zijn gekomen in een oorlogsgebied dat wordt gedomineerd door meedogenloze militanten die het op het vliegtuig en zijn passagiers gemunt hebben. Terwijl de hele wereld op zoek is naar het verdwenen vliegtuig probeert Ray zijn passagiers in leven te houden tot er hulp arriveert.

DRAMA met de titel: À PLEIN TEMPS

Julie worstelt in haar eentje om haar twee kinderen op het platteland groot te brengen en haar baan in een Parijs paleis te behouden. Als ze eindelijk een sollicitatiegesprek krijgt voor een baan die bij haar aspiraties past, breekt er een algemene staking uit die het vervoer lamlegt. Julies fragiele evenwicht wordt verstoord. Ze begint aan een hectische race, met het risico te vergaan.

DRAMA met de titel: LIVING

Londen, 1953. Bill Nighy schittert als de ware Britse ‘gentleman’ Mr. Williams, een rechtlijnige maar eenzame kantoorklerk. Hij rouwt al enige tijd om zijn overleden echtgenote, heeft geen contact meer met zijn zoon en laat het leven aan hem voorbijrazen. Wanneer hij te horen krijgt dat hij nog maar enkele maanden te leven heeft, herontdekt hij zijn levenskracht en gaat op zoek naar een manier om de wereld iets mooier achter te laten. Een ontwapenend drama.

KLEUTER BIOS: FIEN & TEUN GAAN KAMPEREN

Voor meer info en trailers kijk je op: www.c-cinema.nl

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…