BOEK- EN FILMBESPREKING UIT ‘OP DE KOFFIE BIJ ERIC’ VAN 10 MEI

HISTORISCHE FICTIEVE ROMAN

De auteur is Shelly Read en de titel is: GA ALS EEN RIVIER en heeft 320 blz.
Colorado, 1948. Op een koele herfstochtend loopt de zeventienjarige Victoria Nash naar haar dorp met een gammele wagen vol perziken uit het late seizoen. Als ze een kruispunt nadert, vraagt een jongeman haar de weg. Ze kan hem negeren en snel doorlopen. Maar dat doet ze niet. Net zoals een enkele regenbui de oevers van een rivier kan uithollen, en haar loop kan veranderen, zo zal de toevallige ontmoeting Victoria’s wereld op zijn kop zetten en uitwissen wie ze daarvoor was. Binnenkort zal ze gedwongen zijn om diep de natuur in te vluchten en haar leven, en haar kostbaarste bezit, achter zich te laten. Ga als een rivier is een prachtige coming-of-ageroman over een clandestiene liefde en over verlies, familie, liefde en het vinden van een thuis.

PSYCHOLOGISCHE THRILLER

De auteur is Michelle Francess en de titel is: ZIJN NIEUWE VRIENDIN en heeft 400 blz.
Laura heeft het allemaal: een succesvolle carrière, een prachtig huis in hartje Londen, een goed huwelijk en een sterke band met haar zoon Daniel. Dan ontmoet Daniel Cherry en wordt hij binnen een paar dagen smoorverliefd. Zijn nieuwe vriendin is jong, mooi en slim, maar ze heeft niet dezelfde kansen gehad als de bevoorrechte familie van Daniel. Laura doet haar uiterste best om haar met open armen te ontvangen, maar al snel beginnen zich de eerste barstjes te vormen in de moeder-zoonrelatie. Laura komt erachter dat Cherry de waarheid nogal eens verdraait, dat ze niet is wie ze beweert te zijn en dat haar liefde voor Daniel niet oprecht is. Hoe groter Cherry’s leugens, hoe groter wordt Laura’s angst. Is Daniel in gevaar? Hoever durft Laura te gaan om hem te beschermen? Terwijl de geheimen zich opstapelen en de inzet steeds hoger wordt, neemt Laura een beslissing die alles verandert en een van hen het leven kost.

FILMBESPREKING

De volgende films zijn te zien in de bioscopen Cine Service Etten-Leur, City Roosendaal en Kiek in de Pot te Bergen op Zoom.

MUZIEK DOCUMENTAIRE met de titel: HEAVEN STOOD STILL

Een film over de zanger Willy DeVille. Bijna niemand wist iets over hem, waar hij vandaan kwam of van wie hij hield. Dat is het mysterie over Willy DeVille. Deze film is niet ondertiteld.

DRAMA met de titel: THE BLUE CAFTAN

Halim heeft samen met zijn vrouw Mina een traditionele kaftanwinkel in de medina van Sale, Marokko. Zijn authentieke handwerk levert schitterende kaftans op. Hun hele huwelijk lang leven ze al met een geheim, maar desondanks heeft het echtpaar een enorme genegenheid voor elkaar. Minas ziekte en de komst van Youssef, een nieuwe leerling die het vak wil leren, zorgen er voor dat dit fragiele evenwicht onder druk komt te staan. Verenigd in hun liefde, helpen ze elkaar om hun angsten onder ogen te zien.

ROMANTISCH DRAMA met de titel: EMPIRE OF LIGHT

Empire of Light speelt zich af in een Engelse badplaats in het begin van de jaren tachtig en is een krachtig en aangrijpend verhaal over menselijke connectie en de magie van cinema.

Voor meer info en trailers kijk je op: www.c-cinema.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Continental Uptight Band - Please Sing A Song For Us

Laden...

Laden

Laden…