BOEK- EN FILMBESPREKING UIT ‘OP DE KOFFIE BIJ ERIC’ VAN 11 JANUARI

LITERAIRE THRILLER

De auteur is Sietske Scholten en de titel is: KRAAMKOORTS.
Als de vliezen van de hoogzwangere Kim voortijdig breken en haar vriend Jonathan door zijn werk als piloot niet continu voor haar kan zorgen, neemt Kim haar intrek in een kleinschalig kraamhotel midden op de Veluwe waar rust het hoogste goed is. Het ontbreekt haar aan niets in het idyllische gebouwtje naast het luxe landhuis van verloskundige Sophia en haar man Quinten. Zodra Jonathan echter is vertrokken voor een vlucht naar de andere kant van de wereld, laat Sophia haar ware gezicht zien. Kims telefoon wordt afgepakt en ze verliest het contact met de buitenwereld. Heeft Sophia wel het beste met haar voor? Hoogzwanger, met gebroken vliezen, heeft Kim geen enkele mogelijkheid om te vluchten zonder haar baby in gevaar te brengen. Hoe houdt ze zichzelf en haar kind in veiligheid, terwijl ze zo kwetsbaar, hulpbehoevend en afgesloten is van de wereld?

BIOGRAFISCHE FICTIE

De auteur is de Etten-Leurse Sarah Tulling en de titel is: WAAROM REED JE DOOR DE POLDER? en heeft 168 blz.
Als Sarah ’s avonds op haar scooter door de polder naar huis rijdt, trapt een onbekende man haar ten val. Hij mishandelt en misbruikt haar en probeert haar te wurgen. Deze onbekende laat haar ontredderd achter. Een tijd volgt waarin de impact van seksueel geweld zich ontvouwt. Niet alleen haar eigen worstelingen, maar ook die van anderen krijgen een stem. Sarah overtuigt met snelle pen dat er wel degelijk hoop is na seksueel geweld. Ze is toegepast psycholoog, ze ondersteunt slachtoffers van seksueel geweld en debuteert nu met ‘Waarom reed je door de polder?’ Als klein meisje schreef ze op haar slaapkamer gedichten en korte teksten. Ze groeide op en na het voltooien van een studie toegepaste psychologie studeert ze nu ‘het leven’. Met dit debuut maakt ze een kleine meisjesdroom waar: ze is eindelijk een boek in de kast.

 

FILMBESPREKING

De volgende films zijn te zien in de bioscopen Cine Service Etten-Leur, City Roosendaal en Kiek in de Pot te Bergen op Zoom.

KOSTUUMDRAMA met als titel: EMILY

Emily is een modern Brits kostuumdrama geïnspireerd op het mysterieuze leven van Emily Bronte, een van de meest beroemde en provocerende schrijfsters uit de geschiedenis. De film laat zien dat Emily haar tijd ver vooruit was. Emily Bronte past niet in het keurslijf dat haar familie en de burgerij van Yorkshire haar opleggen. Zij is een rebel en een buitenbeentje, een jonge vrouw die zichzelf probeert te zijn. Als ze onverwacht de liefde ontdekt, versterkt dit niet alleen haar passie, maar ook haar drang naar vrijheid. Aangemoedigd door haar broer Branwell kiest Emily haar eigen weg en vindt de inspiratie voor een tijdloos meesterwerk: Wuthering Heights.

KOMEDIE met als titel: HOUSEPARTY

Het zit aspirant-club promotors en beste maatjes Damon en Kevin allemaal niet mee. De twee pechvogels zijn platzak en staan op het punt het dak boven hun hoofd te verliezen. Ook zijn ze onlangs hun schoonmaakbaantje kwijtgeraakt en hebben ze nu een flinke meevaller nodig om hun problemen te laten verdwijnen. Maar wie niet waagt, wie niet wint. En dus besluiten ze het feest van het jaar te organiseren in de dure villa waar ze hun laatste schoonmaakklus hebben uitgevoerd. En laat die nou toevallig van niemand minder zijn dan LeBron James. Geen toestemming? Geen probleem. Wat kan er fout gaan? Wat dacht je van een tijd reizende DJ, beroerde beveiliging, een compleet uit de hand lopend aantal gasten, een geleende Lamborghini, boze rivaliserende promotors, een hoop materiële schade en een boze koala? Deze twee vrienden sluit je snel in je hart. Je moet het zien om het te geloven. Zo’n nacht beleef je immers maar één keer in je leven.

DRAMA met als titel: BABYLON

Voor meer info en trailers kijk je op: www.c-cinema.nl

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…