BOEK- EN FILMBESPREKING UIT ‘OP DE KOFFIE BIJ ERIC’ VAN 12 APRIL

HISTORISCHE ROMAN

De auteur is Corina Bomann en de titel is: DE MANESCHIJNSONATE en heeft 432 blz.

Sumatra, 1902. De rijke landeigenaar Paul ontmoet de knappe, veelbelovende violiste Rose. Het is liefde op het eerste gezicht, maar kort na het begin van hun ontluikende affaire verdwijnt Paul spoorloos. Dit heeft grote gevolgen voor het leven en de carrière van Rose: ze zal nooit meer vioolspelen. Berlijn, 2009. Lilly krijgt een prachtige oude viool in handen. Als ze op zoek gaat naar de geschiedenis ervan, blijkt die verbonden te zijn met haar eigen familiegeschiedenis…

BOEK OVER INSECTEN

De auteur is Aglaia Bouma en de titel is: HUISGENOTEN en heeft 240 blz.

Je woont samen met veel meer wezens dan je denkt. Honderden dieren scharrelen, vliegen en rennen in en rond je huis, tijdens alle seizoenen. Ze zijn klein en houden zich meestal verborgen, want ontdekking moeten insecten vaak met de dood bekopen. Toch zijn ze fascinerend voor wie goed kijkt. Met humor en grote kennis van zaken neemt de auteur je mee naar hoekjes en kieren op zolder, naar potjes kruiden in de keuken en de stenen en aarde in je tuin. Daar laat ze sociale kakkerlakken en zorgzame oorwormen zien, komen optimistische hommels en bizarre tangwespen langs, wijst ze op hulp uit onverwachte hoek van motmugjes en wordt duidelijk waarom die ene bed wants of limonadewesp het verpest voor de hele groep. Huisgenoten verandert je kijk op de onterecht impopulaire insecten voorgoed.

 

FILMBESPREKING

De volgende film is te zien in de bioscopen Cine Service Etten-Leur, City Roosendaal en Kiek in de Pot te Bergen op Zoom.

FAMILIEFILM met de titel: LEEUWIN

In Leeuwin verhuist de veertienjarige Rosi van Suriname naar Nederland. De cultuurshock die ze doormaakt is groot, maar gelukkig heeft Rosi een geheim wapen: haar voetbaltalent. Dat kan ze laten zien wanneer er op haar nieuwe school een voetbaltoernooi van start gaat.

Voor meer info en trailers kijk je op: www.c-cinema.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Roland Konings - Six Days On The Road

Laden...

Laden

Laden…