BOEK- EN FILMBESPREKING UIT ‘OP DE KOFFIE BIJ ERIC’ VAN 12 OKTOBER

BOEKBESPREKING omdat het Kinderboekenweek is 2 kinderboeken.

KINDERBOEK het mysterie van de mens, voor kids vanaf 10 jaar.

De auteur is Yuval Noah Harari en de titel is: HOE WIJ HET MACHTIGSTE DIER OP AARDE WERDEN en heeft 168 blz.
Ooit was de mens een doodgewone diersoort waar de andere dieren zich niets van aantrokken. Nu is de mens de baas over de wereld… Hoe kan dat? In dit boek ontdek je welke superkracht ons zo machtig heeft gemaakt. En je ontdekt nog veel meer: bijvoorbeeld hoe het komt dat veel kinderen bang zijn voor monsters onder hun bed en waarom je snoep zo lekker vindt. Maar je komt er ook achter waarom de mammoeten zijn uitgestorven en waarom er nog maar één mensensoort bestaat. Door onze grote macht zijn er grote problemen gekomen. Maar als je die macht goed gebruikt, kun je er ook heel mooie dingen mee doen. Jij ook!

TEL- EN ZOEKBOEK voor kinderen vanaf 3 jaar.

De auteur is Loes Riphagen en de titel is: HET BOS VAN COCO en heeft 24 blz.
Leer tellen met Coco in dit prachtig geïllustreerde boek vol grote platen waarin peuters leren tellen terwijl ze op zoek kunnen naar de dieren in het bos. Maar waar zit Coco eigenlijk? O, daar! En kijk eens goed, er zitten nog meer dieren verstopt in het bos: 2 gevaarlijke katten, 3 egels onder de blaadjes en ook heel veel kleine beestjes. Welke dieren ken jij al? En welke getallen? Zoek ze en tel ze! Of andersom!

FILMBESPREKING

De volgende films zijn te zien in de bioscopen Cine Service Etten-Leur, City Roosendaal en Kiek in de Pot te Bergen op Zoom.

FAMILIEFILM met als titel: DE CLUB VAN SINTERKLAAS EN DE RACE TEGEN DE KLOK

Sint en zijn Pieten komen in een ware race tegen de tijd terecht wanneer Pietje Fernando de klok van Sinterklaas kapot laat vallen waardoor alle Sint Magie verdwijnt. In deze nieuwe, muzikale film is de weg naar 5 december er opnieuw eentje vol obstakels voor de beroemde club. Het begint allemaal als het jonge Pietje Fernando de klok van Sinterklaas kapot laat vallen. Een ware ramp, want zo lang die stil blijft staan, is de Sint Magie verdwenen. Ondertussen gedraagt het paard van Sinterklaas zich vreemd na een keuring op de manege. Wat is er toch allemaal aan de hand? Zal pakjesavond wel kunnen doorgaan dit jaar?

ANIMATIE/FAMILIEFILM met als titel: BIG TRIP 2: EEN BEREGOED AVONTUUR

SEPIA / DE BERGSEDIEPSLUIS

Het Nationaal Park Oosterschelde is een bijzonder natuurgebied waar de sepia’s jaarlijks vanuit de open zee naar toe trekken. Helaas neemt hun aantal de laatste jaren drastisch af. Deze prachtige documentaire over het leven van de zeekat van Bergenaar Ronald Faber (De levende Delta) laat zien hoe belangrijk natuurbeheer en behoud van biodiversiteit zijn. Vooraf vertonen we De Bergsediepsluis – Het leven in donkere wateren.

HISTORISCH DRAMA met als titel: THE WOMAN KING

The Woman King vertelt het verhaal van de Agojie, een volledig vrouwelijke krijgers eenheid die het Afrikaanse koninkrijk Dahomey beschermden in de 19de eeuw en die bekend stonden om hun vechtkunst en heldhaftigheid. Deze film, gebaseerd op ware gebeurtenissen, volgen we de emotionele reis van generaal Nanisca. Zij stoomt een volgende generatie krijgsters klaar voor de strijd tegen een vijand die hun levens dreigt te verwoesten. Sommige dingen zijn het waard om voor te vechten…

HORROR met als titel: HALLOWEEN ENDS

Voor meer info en trailers kijk je op: www.c-cinema.nl

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Doris D & The Pins - The Marvellous Marionettes

Laden...

Laden

Laden…