BOEK- EN FILMBESPREKING UIT ‘OP DE KOFFIE BIJ ERIC’ VAN 17 MEI

SERIAL KILLER-THRILLER

De auteur is Chris Carter en de titel is: DE BEELDHOUWER en heeft 400 blz.
Een student verpleegkunde krijgt de schrik van haar leven als ze haar patiënt, officier van justitie Derek Nicholson, op brute wijze vermoord in zijn bed aantreft. De moord lijkt zinloos, aangezien hij terminaal ziek was en nog maar kort te leven had. Wat profiler Robert Hunter en zijn collega Carlos Garcia het meest schokt, is de aanwijzing die de moordenaar heeft achtergelaten. Waarom zou hij met de politie willen communiceren? Terwijl Hunter en Garcia hun onderzoek starten, wordt er een lichaam gevonden dat op dezelfde manier is toegetakeld. De seriemoordenaar ziet zichzelf als kunstenaar, concludeert Hunter, die door zijn ervaring precies weet hoe dit soort verknipte geesten denken. En juist dat vermogen zou ditmaal weleens zijn doodvonnis kunnen betekenen…

HISTORISCHE ROMANTIEK

De auteurs zijn Julia Quinn & Shonda Rhimes en de titel is: QUEEN CHARLOTTE en heeft 432 blz.
In 1761, op een zonnige dag in september, ontmoeten een koning en een koningin elkaar voor het eerst. Enkele uren later zijn ze getrouwd. Charlotte van Mecklenburg-Strelitz, geboren als Duitse prinses, is mooi, koppig en buitengewoon intelligent. Niet bepaald eigenschappen die het Britse hof zoekt in de echtgenote van de jonge koning George III. Maar haar wilskracht en onafhankelijkheid blijken hard nodig nu ze getrouwd zijn, want George heeft geheimen die gevaarlijk genoeg zijn om de monarchie op haar grondvesten te doen schudden. Als nieuw lid van de koninklijke familie moet Charlotte haar weg vinden in de ingewikkelde politiek van het hof, terwijl ze tegelijkertijd haar hart moet bewaken. Want ze wordt verliefd op de koning, ook al duwt hij haar voortdurend weg. Bovenal zal ze moeten leren regeren en inzien dat haar beslissingen grote gevolgen hebben. Ze moet vechten voor zichzelf, voor haar man en voor haar volk, dat naar haar kijkt voor sturing en gratie. Want ze zal nooit meer gewoon Charlotte zijn. In plaats daarvan moet ze haar lot vervullen als koningin.

FILMBESPREKING

De volgende films zijn te zien in de bioscopen Cine Service Etten-Leur, City Roosendaal en Kiek in de Pot te Bergen op Zoom.

KLEUTERBIOS: BING EN ZIJN VRIENDJES IN DE BIOSCOOP.

DE BRABANTSE WAL

De Brabantse Wal is prachtig, maar ook kwetsbaar. Dat is de boodschap van de natuurfilm van Mark Kapteijns. De boswachter en natuurfilmer werkte de afgelopen tijd aan de film. Drie dagen in de week werkt Kapteijns als boswachter en twee dagen in de week als natuurfilmer. De afgelopen tijd gebruikte hij deze twee dagen per week om de Brabantse Wal op haar mooist in beeld te krijgen. “Het is eigenlijk een stukje Nederland waar de variatie van de natuur en de menselijke activiteit heel erg aanwezig is. En toch kan de natuur aanwezig zijn in zo’n druk stukje van Nederland.” De mens en de natuur zijn lang goed samen gegaan in de Brabantse Wal. Dat betekent niet dat de natuur er geen last van heeft. Mark Kapteijns wil met zijn film laten zien dat we zuinig moeten zijn op de natuur. “De Brabantse Wal is een bijzonder gebied, maar het is er wel enorm druk. Je beleeft tijdens de film de Brabantse Wal.”

DRAMA met de titel: TO LESLIE

Leslie, een alleenstaande moeder in Texas, wint de loterij. Het prijzengeld is al snel op, en ze ontdekt dat ze alles heeft verloren wat haar dierbaar is. Jaren later, wanneer Leslie niet alleen meer met haar charmes weg kan komen en ze haar dieptepunt heeft bereikt, vecht ze om haar leven weer op de rails te krijgen. Gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Voor meer info en trailers kijk je op: www.c-cinema.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Gerrit Vos - Jij Krijgt Mijn Tranen Niet Cadeau

Laden...

Laden

Laden…