BOEK- EN FILMBESPREKING UIT ‘OP DE KOFFIE BIJ ERIC’ VAN 19 OKTOBER

HISTORISCHE ROMANTIEK

De auteur is Fernando J. Múñez en de titel is: DE KOKKIN VAN CASTAMAR deel 1, en heeft 368 blz.
Clara is nieuw aangesteld als kokkin op het landgoed van Castamar, en wekt al snel de interesse van hertog Diego. Negen jaar geleden verloor hij zijn vrouw door een dramatisch ongeval en nu pas begint hij langzaam weer deel te nemen aan het adellijke leven. Omdat ze elkaar vanwege het grote verschil in sociale klasse niet zomaar kunnen ontmoeten, ontwikkelen Diego en Clara een geheime taal op basis van aantekeningen in kookboeken en ongebruikelijke gerechten. Maar al snel gaan de eerste geruchten rond op het hof. Naarmate die aanzwellen, groeit het aantal tegenstanders, die de toenadering tussen de hertog en de kokkin met argwaan observeren. Heeft deze liefde kans van slagen?

AUTOBIOGRAFISCH

De auteur is Israel van Dorsten en de titel is: WIJ WAREN, IK BEN. WEG UIT RUINERWOLD en heeft 304 blz.
Op zondag 13 oktober 2019 verliet ik de boerderij waar ik jarenlang vast zat en stapte een café in Ruinerwold binnen. Op dat moment maakte ik me definitief los uit de geloofswereld van mijn vader, die mij vijfentwintig jaar lang in zijn macht had. In ‘Wij waren, ik ben. Weg uit Ruinerwold’ beschrijf ik mijn leven. Mijn vaders geloof en overtuigingen waren mijn realiteit: naar school ging ik niet, ik bestond niet eens voor de buitenwereld, en ik had geen vrienden. Er waren alleen de geesten die om ons heen dwaalden en waarmee we praatten. Bidden was onze enige redding, God zat altijd in mijn hoofd. Dan komen de eerste scheurtjes in mijn geloof, en dat worden er geleidelijk steeds meer. Het internet is de sleutel voor mijn ontwikkeling. Ik zoek een weg naar de vrijheid voorbij schuld, angst, verdriet, onzekerheid. Maar wanneer mijn gedachten eindelijk vrij zijn, voel ik me meer opgesloten dan ooit. Ik wil weg uit de boerderij waar ik samen met mijn familie verborgen voor de buitenwereld leef. Maar wie gaat mij helpen?

FILMBESPREKING

De volgende films zijn te zien in de bioscopen Cine Service Etten-Leur, City Roosendaal en Kiek in de Pot te Bergen op Zoom.

ACTIE/AVONTUUR met als titel: PREMIÈRE NIGHT: BLACK ADAM
Bijna 5000 jaar geleden ontving Black Adam de buitengewone krachten van de oude goden, waarna hij al vrij snel werd opgesloten in een tombe. Nu is hij weer vrij en klaar om zijn eigen vorm van gerechtigheid los te laten op de moderne wereld.

DRAMA/THRILLER met als titel: THE NORTH SEA
Noorwegen 1969, s werelds grootste olieveld, Ekofisk, wordt ontdekt in de Noordzee. Wat volgt is een vijftig jaar lange roofbouw op een van de natuurlijke rijkdommen die de aarde bezit: aardgas. Jarenlange boringen en financieel gewin hebben geleid tot een kilometers lange scheur in de bodem van de oceaan. Wanneer een van de honderden platformen door een beving in de oceaan verdwijnt, wordt onderzeeboot operateur Sofia ingeschakeld om op zoek te gaan naar overlevenden. Wat ze aantreft is echter het begin van een ecologische catastrofe van apocalyptische omvang. Tijdens het evacuatieproces van alle platformen komt Sofias geliefde Stian vast te zitten op de bodem van de oceaan. Wat volgt is een bloedstollende race tegen de klok om haar grote liefde en de gehele wereld te redden van hun ondergang.

KOMISCH DRAMA met als titel: MRS. HARRIS GOES TO PARIS
Mrs. Harris Goes to Paris is het betoverende verhaal van een ogenschijnlijk gewone Britse huishoudster wiens droom om een couture-jurk van Christian Dior te bezitten haar meeneemt op een bijzonder avontuur naar Parijs.

ROMANTISCHE KOMEDIE met als titel: KWESTIE VAN GEDULD
Chef-kok Monica heeft een dikke punt gezet achter haar jeugd in het Limburgse dorp Noorbeek. Ze heeft alle banden verbroken en maakt nu furore met haar gerechten in een hotspot in Amsterdam. Als ze samen met haar vriend een nieuw restaurant wil openen, moet ze noodgedwongen terug naar haar roots om de laatste banden door te snijden. In het Limburgse dorp staat ze al snel oog in oog met haar jeugdliefde. Er blijkt door de jaren heen veel veranderd, maar nóg meer vertrouwd te zijn dan ze had verwacht. Monica moet opnieuw kiezen: ligt haar toekomst wel echt in de grote stad?

Voor meer info en trailers kijk je op: www.c-cinema.nl

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…