BOEK- EN FILMBESPREKING UIT ‘OP DE KOFFIE BIJ ERIC’ VAN 28 SEPTEMBER

BOEKBESPREKING

AUTOBIOGRAFISCH TIENERDAGBOEK

De auteur is Dieuwertje Blok en de titel is: DRAGELIJKE LICHTHEID en heeft 200 blz.

Die zin om te leven, de vrijheid, zie je terug in het bijzondere oorlogsdagboek (1939-1942) dat Dieuwertje en haar zussen vonden na het overlijden van hun moeder Henny Gazan. Je leest over een vrolijke, intelligente jonge meid, die om de haverklap verliefd was verliefd. Het is een licht en luchtig tienerleven, totdat je je realiseert dat het 1939 is.

Dieuwertje Blok duikt in het verleden van haar moeder en leert haar, en zichzelf, daardoor beter kennen. Naast het dagboek, dat volledig te lezen is in deze uitgave, verzamelt ze anekdotes en brieven die de tand des tijds hebben doorstaan. Over het wonderlijke ‘kamp’ in het Lloyd Hotel, waar vanaf 1938 Joodse vluchtelingen uit nazi-Duitsland werden opgevangen en waar Henny graag en vaak te vinden was op dansavonden. In dit boek puzzelt Dieuwertje het leven van Henny bij elkaar en schetst daarmee het ontroerende portret van een bijna verdwenen generatie.

AUTOBIOGRAFISCH ROUWVERWERKING

De auteurs zijn Nadja Ensink-Teich en Didy van der Lans en de titel is: DAG LIEVERD, TOT ZO en heeft 304 blz.

Met de geboorte van Fleur lacht het geluk Nadja en Jeroen toe. Maar hun leven verandert plotseling als Jeroen de geboortekaartjes op de post gaat doen. Op nog geen vijf meter van hun voordeur in Londen wordt hij door een wildvreemde doodgestoken.

Na twee jaar diep verdriet besluit Nadja met Fleur door Azië te trekken – een alle veranderende roadtrip waarin ze leert wat rouw écht is en opnieuw ontdekt hoe mooi het leven kan zijn.

Nadja beschrijft openhartig hoe ze na een ondenkbaar verlies de kracht herwon om haar nieuwe leven te omarmen, weer te durven dromen en de weg naar geluk te vinden.

 Als extraatje deze week een boek dat is uitgegeven door Sonn Franken in het 10e jaar dat hij schrijver is. Dit is een digitaal bladerbaar boek met de titel: DAGBOEK VAN EEN SCHRIJVER sinds juni 2013.

Je kunt het lezen via deze link: https://www.bozinbeeld.nl/media/flipbook

FILMBESPREKING

De volgende films zijn te zien in de bioscopen Cine Service Etten-Leur, City Roosendaal en Kiek in de Pot te Bergen op Zoom.

JEUGDFILM met als titel: MISFIT THE SWITCH

Noah maakt The Switch van haar leven wanneer ze niet naar het Hoogland mag en verplicht naar het Lorentz moet. Samen met haar bestie Jessey bedenkt ze een geniaal plan: wat als ze wisselen van identiteit en daarmee van school?

Alles lijkt te werken, tot ze op het Hoogland als Misfit wordt bestempeld. Lukt het haar ondanks haar geheim een Misfit squad te vinden en alsnog mee te doen aan Dance United, dé danswedstrijd voor scholen.

DRAMA met als titel: THE LAST BUS

Je wordt meegenomen op de reis van de 90-jarige weduwnaar Tom Harper van zijn woonplaats, een afgelegen dorp in het noorden van Schotland – terug naar zijn geboorteplaats – dichtbij het meest zuidelijke punt van Engeland. In een strijd tegen de tijd, zijn leeftijd en het lot, begint Tom onverschrokken aan deze lange reis met zijn gratis buspas, met als doel een belofte aan zijn vrouw Mary na te komen. The Last Bus is een hartverwarmende film over liefde en verlies.
Een film die ons eraan herinnert dat we niet alleen zijn – were all on this ride together.

Voor meer info en trailers kijk je op: www.c-cinema.nl

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Johan Veugelers - Koffie Koffie Hier

Laden...

Laden

Laden…