BOEK- EN FILMBESPREKING UIT “OP DE KOFFIE BIJ ERIC” VAN 5 OKTOBER

BOEKBESPREKING

BIOGRAFIE-NON-FICTIE

De auteur is Hedy D’Ancona en de titel is: KOUWE KERMIS en heeft 112 blz.
In de wereld van nu is oud ‘out’ en jong in, constateerde Hedy D’Ancona in ‘Vrolijk verval’. Ze werd na verschijnen vaak aangesproken door grijsaards die haar complimenteerden met haar ‘coming out’ voor de ouderdom. Dat het niet alleen kommer en kwel was, dat ze geen compassie behoefden en dat ze niet zaten te wachten op knuffels. Toch is er ook een andere kant aan die vrolijkheid. Het verlies van een partner en andere dierbaren. Het afscheid van de dingen die je niet meer kunt, of durft. De teleurstelling over de dingen in de wereld die nog steeds niet zijn verbeterd. Oud worden is niet altijd makkelijk. Op de haar kenmerkende eerlijke, relativerende wijze én met humor, schrijft ze nu over die keerzijde met altijd oog voor het halfvolle glas.

KINDERBOEK vanaf 7 jaar

De auteurs zijn Matt Cosgrove & Eva Amores  en de titel is: STOMSTE WEEK OOIT-MAANDAG en heeft 192 blz.
Stomste week ooit is een nieuwe hilarische graphic-novel serie die je absoluut niet mag missen. Voor alle kinderen die willen weten hoe het is om je stomste week ooit te beleven. De serie begint met Maandag. Er volgen nog 6 delen, voor elke dag van de week een boek.
Heb jij ooit een slechte week gehad? Joris Hamel wel. Zijn moeder is net getrouwd met een vampier. Zijn vader rijdt in een auto die op een gigantisch toilet op wielen lijkt. Zijn kat is hoogstwaarschijnlijk ontvoerd door aliens. Op de eerste dag van zijn nieuwe school wordt hij meteen al gepest. En tot overmaat van ramp bungelt hij aan een 10 meter hoge duikplank terwijl zijn gebreide zwembroek langzaam ontrafelt terwijl de hele klas toekijkt. En het is pas… MAANDAG!

VOORLEZEN MET MUZIEK

In de huiskamer van De Nobelaer wordt regelmatig voorgelezen aan peuters en kleuters. Pieter en Kirsten lezen grappige, spannende, avontuurlijke en leerzame verhalen voor van ongeveer een half uur. Op 5 oktober is dit vanaf 11.00 uur en gratis toegankelijk.

Er wordt voorgelezen uit De blaadjes dief van Alice Hemmin

FILMBESPREKING

De volgende films zijn te zien in de bioscopen Cine Service Etten-Leur, City Roosendaal en Kiek in de Pot te Bergen op Zoom.

DRAMA met als titel: UN AUTRE MONDE

Het gezinsleven van de familie Lemesle bezwijkt onder de werkdruk van man en vader. Philippe Lemesle is bedrijfsleider van een Franse fabriek, die in handen is van een Amerikaanse multinational. De werkdruk is hoog en het altijd aanwezige werk zet Philippes huwelijk met Anne onder druk. Hij voelt zich gevangen in zijn baan en gegijzeld door de eisen van zijn superieuren. Dan bereikt Philippe het punt waarop hij moet beslissen hoe zijn eigen leven en dat van zijn gezin verder moet.

DRAMA met als titel: MATERNAL

Wat is moederschap? De film speelt zich af binnen de muren van een zogenaamde Hogar, een Italiaans religieus opvanghuis voor jonge alleenstaande moeders in Buenos Aires en volgt drie vrouwen: zuster Paola, een Italiaanse non die op het punt staat haar religieuze geloften af te leggen, Luciana, een tienermoeder die moeite heeft voor haar dochter te zorgen, en Fatima, een andere tienermoeder met een jonge zoon, die zwanger is van haar tweede kind. Alle drie worstelen ze op hun eigen manier met de implicaties van het moederschap.

THRILLER met als titel: DON’T WORRY DARLING

ACTIE/AVONTUUR met als titel: AVATAR 3D

MUZIKALE FAMILIEFILM met als titel: DE GROTE SINTERKLAASFILM: GESPUIS IN DE SPEELGOED KLUIS

Hugo Hoge Pief krijgt de belangrijke taak om op de sleutelring van Sinterklaas te passen. Deze ring geeft toegang tot de kluis waarin alle cadeautjes voor pakjesavond liggen. Wanneer hij ongelukkig ten val komt, weet Hugo niet meer wie of waar hij is. Twee gemeneriken Mats en Peer krijgen hier lucht van en ontvoeren Hugo. Een grote ramp dreigt, want zonder sleutelring kan de kluis niet geopend worden. Gelukkig schieten alle Pieten te hulp. Zal het ze lukken om Hugo op tijd terug te vinden en pakjesavond te redden? Net als vorig jaar zit De Grote Sinterklaasfilm ook dit jaar boordevol met grappige momenten en nieuwe, vrolijke liedjes. Leuk voor jong en oud!

Voor meer info en trailers kijk je op: www.c-cinema.nl

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…