BOORDEVOL PROGRAMMA BIJ “DE SENIOREN EXPRESS”

Donderdagochtend 6 april was het weer aardig druk in de studio met gasten. Zo was er Marie Augustijn die regelmatig eens langs komt om iets interessants te vertellen. Deze keer kwam Marie langs met informatie over de mantelzorgwaardering. Dit is een waardering die verstrekt wordt aan officiële mantelzorgers als blijk van waardering voor hun belangeloze werk.

Buiten de wekelijkse rubrieken zoals: tuintips, agenda en dialectenquiz, kwam Cees van Oorschot vertellen over cliëntenondersteuning van de WMO. Ieder kerkdorp van  gemeente Rucphen heeft een onafhankelijke cliëntondersteuner. Cees gaf aan dat het van belang is, als men ondersteuning nodig heeft, of denkt in de nabije toekomst nodig te hebben, dit te melden bij het zorgloket van de gemeente.

Tijdens een keukentafelgesprek kan het zijn dat uw zorgaanvraag leidt tot de aanvraag van een WMO-voorziening zoals hulp bij wonen, vervoer of in het huishouden. De gesprekken met Marie Augustijn en Cees van Oorschot zaten boordevol nuttige informatie voor zowel ouderen als jongeren en is terug te luisteren via: rucphenrtv.nl/programma-gemist/

foto’s: Jo Heeren

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…