BRAND MONUMENTAAL PAND TIVOLI OUDENBOSCH

Twee hoogwerkers en vijf bluswagens van de brandweer zijn uitgerukt naar brasserie en evenementen locatie Tivoli aan het JezuĆÆetenplein in Oudenbosch. Daar is woensdagmiddag 21 september kort voor 15.00 uur brand ontstaan op het dak.

Het gehele pand is ontruimd. De brandweer rukte groots uit, ook de gemeente werd ingeschakeld. Brandweerlieden voeren grondige inspecties uit in het pand.Ā Een dakdekker was bezig met herstelwerkzaamheden, waarna iets is gaan smeulen op het dak aan de kant van het gebouw waar een particuliere bibliotheek is. Bij het restaurant beneden ging de brandmelder. De brandweer haalde een deel van het dak weg om goed bij de brandhaard te kunnen.

In Tivoli wonen o.a. arbeidsmigranten. Zoā€™n veertig bewoners zijn geĆ«vacueerd en wachtten tot na vieren voor het gebouw weer werd vrijgegeven door de brandweer.

In het voormalig broederhuis van Saint Louis zitten meerdere bedrijven gevestigd zoals: twee restaurants, een sterrenwacht en een escape room. Of de horecazaken woensdagavond alweer de deuren kunnen openen, is de vraag. De eigenaar wacht af of hier groen licht op komt van de brandweer. Bij de restaurants werd verbouwd waardoor niet alle ruimtes in gebruik waren.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Michael Jackson - Wanna Be Startin' Somethin'

Laden...

Laden

Laden…