BRAVIS-ARTS KOEHESTANIE WINT RADBOUD ALUMNI AWARD

Arts en maag-, lever-, darmspecialist Parweez Koehestanie mag zich alumnus van het jaar noemen. Tijdens een gala op vrijdag 30 september is onze collega geëerd als winnaar van de Radboud Alumni Award. Het juryoordeel bracht hem eerder in de top tien. Bij de publieke stemming scoorde hij 36% van de meer dan 2.000 stemmen. Dat maakt de medisch specialist van Bravis de onbetwiste winnaar.

Parweez Koehestanie studeerde niet alleen aan de Radboud Universiteit, hij promoveerde er ook. Nu werkt hij als MDL-arts in het Bravis Ziekenhuis.

Parweez is tevens medeoprichter van twee stichtingen. Met Medisch Comité Afghanistan Nederland (MCAN) houdt hij zich bezig met de wederopbouw van medisch onderwijs in Afghanistan en met Paymaan dat zich richt op onderwijs aan de wees- en straatkinderen aldaar. Hij blijft zich inzetten voor zijn vaderland om mensen een kans te geven op de toekomst die voor hem zo moeilijk te bereiken was. Koehestanie  vluchtte namelijk op 17-jarige leeftijd alleen uit Kabul.

De Radboud Universiteit reikt jaarlijks de Alumni Award uit.

We zijn als Bravis ziekenhuis trots op Parweez als winnaar, maar vooral op zijn inzet voor anderen en zijn persoonlijkheid.

Parweez Koehestanie foto: Bravis

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Jeffrey Heesen - Laat Jij Me Nu Wachten

Laden...

Laden

Laden…