BRAVIS BIEDT DIABETESPATIËNTEN WARME OVERSTAP

Kinderen met diabetes worden tot hun 18e behandeld door een kinderarts en kinderdiabetesverpleegkundige op de polikliniek Kindergeneeskunde. Daarna dragen zij de zorg over aan een internist en diabetesverpleegkundige van de polikliniek Interne Geneeskunde. De kinderartsen, internisten en kinder-diabetesverpleegkundigen zijn deze maand gestart met het transitieproject.

Het project bestaat uit drie afspraken die plaatsvinden op de transitiepolikliniek in het jaar dat een diabetespatiënt 18 jaar wordt. Tijdens de eerste afspraak maakt de jongere samen met de kinderarts, kennis met de internist. Dit is dan  ook de laatste afspraak met de kinderarts. De tweede afspraak met de internist vindt 3 maanden later plaats en weer 3 maanden later is de derde afspraak.

Hierbij maakt de jongere- samen met de kinderdiabetesverpleegkundige kennis met de diabetesverpleegkundige. Op deze dag neemt de jongere ook afscheid van de kinderdiabetesverpleegkundige. Door de jongeren vooraf kennis te laten maken met hun nieuwe behandelaren is het niet meer zo spannend om naar de eerste controle te gaan.

Bravis diabetesartsen en verpleegkundigen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Sander Vos - Pim Pam Pet

Laden...

Laden

Laden…