BRAVIS ONCOLOGIE OPENT DEUREN VOOR KINDEREN

Bravis Oncologie Centrum opent deuren voor kinderen en tieners van (groot)ouders met kanker. Als iemand in het gezin de diagnose kanker krijgt, heeft dat invloed op het hele gezin. Het moeten leven met kanker en/of de gevolgen van de behandeling brengen emoties en verandering mee in het dagelijks leven. Kinderen zijn erg gevoelig voor emoties en voelen aan dat er iets mis is binnen het gezin.

Er komt een moment waarbij de patiënt zich afvraagt: Hoe vertel ik mijn (klein)kinderen wat er aan de hand is? Het Bravis ziekenhuis helpt, door i.s.m. het bestralingscentrum ZRTI,  speciale kindermiddagen te organiseren in het Oncologie Centrum. Sinds februari 2023 is er ook gestart met een editie voor tieners vanaf 13 jaar.

Kijk voor data: www.bravisoncologiecentrum.nl/leefgebieden/kindermiddag

Tijdens deze informatiemiddagen laten oncologieverpleegkundigen zien hoe het Oncologie Centrum eruit ziet en behandeling in zijn werk gaat. Het programma van zo’n  middag is elke keer anders. Kanker treft het hele gezin en kinderen kunnen het moeilijk hebben met de diagnose. De informatiemiddagen vinden één keer per maand plaats in het Oncologie Centrum van het Bravis ziekenhuis.

Oncologieverpleegkundigen Saskia Klaassen,
Rianne Voeten en Wendy Struijs.
Foto: Bravis

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Bee Gees - First Of May

Laden...

Laden

Laden…