BREDA HEEFT EIGEN STRAATTANDARTS

Voor mensen met budgetbeheer is een bezoek aan de tandarts vaak het laatste waar geld aan wordt besteed. Ook als er sprake is van ontstekingen of acute problemen is de stap naar de tandarts groot. Dit kan leiden tot een rot gebit en andere fysieke maar ook maatschappelijke problemen. Om dit tegen te gaan heeft de gemeente Breda voor 2024 € 40.000,- beschikbaar gesteld voor een Straattandarts.

Afgelopen jaar, tijdens een pilot met Stichting Hibo (Hulp in Bijzondere Omstandigheden) werden al zo’n 35 mensen geholpen. Met de komst van Amanda als vrijwillige Straattandarts hoopt de gemeente nog meer mensen te kunnen ondersteunen. Dat is belangrijk want een slecht gebit leidt niet alleen tot een slechtere gezondheid het betekent vaak dat er andere gezondheidsproblemen ontstaan.

De Straattandarts begint met de bijdrage van de gemeente Breda, maar met haar Stichting Straattandarts Breda werft zij giften en donaties, zodat zij in de toekomst meer mensen kan helpen en ook tanden en kiezen kan vervangen middels een (gedeeltelijk) kunstgebit. Doneren kan via de website van StraattandartsBreda.nl

 

 

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

John Travolta - Sandy

Laden...

Laden

Laden…