BRONZEN KUNSTWERK AFGEZAAGD ROOSENDAAL

Wethouder Arwen van Gestel is teleurgesteld dat mensen niet van andermans spullen kunnen afblijven. Een medewerker openbare werken merkte dat het bronzen beeld “De Vrouw met bloem” van haar voetstuk was gelicht. Meteen deed gemeente Roosendaal aangifte van de diefstal.
Het bronzen beeld werd in 1977 gemaakt door de Utrechtse kunstenares Marga Carlier n.a.v. het jaar van de vrouw in 1975.

De sculptuur was vaker doelwit van vernielzucht. In de jaren negentig werd een arm van de vrouw afgebroken. De gemeente liet het beeld voor 4000 gulden herstellen. Het gerepareerde beeld werd in 2010 verplaatst naar halverwege de Dr. Brabersstraat voor modezaak Van Oorschot. Toenmalig wethouder Hans Verbraak onthulde het beeld ter afronding van de herinrichting van het winkelgebied.

In de nacht van donderdag 26- op vrijdag 27 januari is het beeld van zijn sokkel gezaagd. Van de daders ontbreekt ieder spoor. Metaalhandelaren betalen 5,50 euro voor een kilo brons. Waar dieven de beelden te koop aanbieden is niet bekend. Erkende metaalhandelaren nemen de bronzen beelden niet in ontvangst. Het gaat waarschijnlijk de grens over om daar online verhandeld te worden.

Bron: BN de Stem

 

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…