BURGEMEESTERS BEZORGD AANSLAGEN WOONWIJKEN

Brabantse burgemeesters maken zich grote zorgen over aanslagen met zware explosies in woonwijken. Het is volgens meerdere van hen een van de grootste misdaad problemen in Nederland. Ook de burgemeesters van Breda en Roosendaal onderschrijven dat: ,,Het is een vorm van excessief geweld, levensgevaarlijk.”

Zwaar crimineel geweld dat woonwijken binnendringt, is niet alleen een Randstedelijk probleem. Breda had recent nog te maken met explosieven. In september werden handgranaten neergelegd nabij panden in de stad. Die leken bedoeld als dreigmiddel, maar zorgden wel voor beschadigingen aan ruiten en auto’s. Niet alleen degene voor wie het dreigement is loopt gevaar, hele buurten lopen een groot risico.

De onderwereld sleept de bovenwereld mee in hun criminele strijd om macht en geld. De grootste zorg is dat inwoners slachtoffer worden, en dit geweld dusdanige vormen aanneemt dat het de maatschappij ontwricht. Het probleem is dat de mensen die worden bedreigd niet altijd het achterste van hun tong laten zien. Wellicht uit angst, maar mogelijk ook omdat men zelf onderdeel is van de drugswereld. Dat maakt het voor politie en openbaar ministerie lastig om zaken op te sporen.

Bron: BN de Stem

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

dinsdag 25 juni 2024

Last on air:
08:12 Jingle with Promo Goudzoekers (00:08)
08:12 Raymond Van Het Groenewoud with Cha Cha Cha (02:50)
08:15 Traveling Wilburys (Bob Dylan, George Harrison, Jeff Lynne, Roy Orbison, and Tom Petty) with Last Night (03:43)

Now on air:

Queen with Fat Bottomed Girls

Next on air:
08:22 J-Jingle with Sweeper werk auto thuis altijd nieuws altijd muziek 2 (00:14)
08:22 Saco & Liz Beekman with You Cannot Have It All (02:01)
08:24 Imca Marina with Viva Espana (03:28)

Laden...

Laden

Laden…