BURGEMEESTERSONTBIJT IN BURGERZAAL

Met het Burgemeestersontbijt benadrukt het Nationaal Schoolontbijt hoe belangrijk gezond ontbijt voor kinderen is. Tussen 10 en 13 oktober zaten in 239 gemeenten kinderen met de burgemeester aan tafel. In de gemeente Rucphen op donderdag 12 oktober in de burgerzaal van het gemeentehuis. Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr had hier groepen 7 van basisschool Heilinde voor uitgenodigd.

Na het ontbijt mochten de kinderen plaatsnemen in de zetels van de Raadzaal. Als echte gemeenteraadsleden stelden zij vragen aan de burgemeester, en wethouder met portefeuille Volksgezondheid. De kinderen informeerden naar de sloop van hun huidige schoolgebouw. De wethouder gaf de uitleg dat ze eerst zorgen voor een goede tijdelijke locatie, en hiervoor Sportpark De Gagelrijzen in beeld hebben.

Na de grote vakantie van 2024 wordt jullie bassischool gesloopt, de bouw duurt ongeveer 18 maanden. Men zit op één lijn met het schoolbestuur wat betreft de nieuwe school met groene speelplaats, en moeten nu goedkeuring krijgen van de gemeenteraad over de kosten. Naast vragen over het schoolgebouw werd belangstellend geïnformeerd naar de leeftijd en het salaris van de burgemeester en de wethouder.

foto’s: Reinier van der Poel

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Jan de Rooij - Carrousel2

Laden...

Laden

Laden…