BUSCHAUFFEURS LEGGEN DEZE WEEK 3 DAGEN WERK NEER 

Buschauffeurs in het streekvervoer leggen 19, 20 en 21 oktober het werk neer. Ze eisen van hun werkgever een fatsoenlijke cao en voeren actie tegen de afbraak van het openbaar vervoer.

Marijn van der Gaag, bestuurder FNV Streekvervoer, licht de keuze voor een staking toe. “Deze staking komt door de weigerachtige opstelling van de werkgevers om tot een eerlijke cao te komen. Daarnaast maken de chauffeurs zich zorgen om de inkrimping van het openbaar vervoer”.

De chauffeurs willen een loonsverhoging ter compensatie van de prijsstijgingen van 10% en een koopkrachtverbetering van 100 euro. Daarnaast moeten de werkdruk en het personeelstekort aangepakt worden. Voor het aanpakken daarvan moeten er betere contracten komen en meer vaste aanstellingen.

Om de eisen kracht bij te zetten, gaan buschauffeurs in drie provincies (Noord-Brabant, Utrecht en Zuid-Holland) naar het Provinciehuis om een petitie aan te bieden. Daarin eisen ze van de provincies dat ze afspraken uit de contracten tussen provincie en busmaatschappijen ook echt nakomen. Daarnaast organiseert FNV donderdag 20 oktober een congres over de toekomst van het openbaar vervoer en het grote, maatschappelijke belang ervan.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…