BUURT ZIT NIET TE WACHTEN OP 75 FLEXWONINGEN

Woningnood of niet, de buurt zit niet te wachten op 75 flexwoningen in Rucphen. Er zijn vast betere plekken. Als het aan de gemeente Rucphen en Thuisvester ligt komen er 75 verplaatsbare woningen op het stuk grond tussen de Jan Vermeerstraat, Bosheidestraat en Bernhardstraat. Die worden dan verhuurd als sociale huurwoning en blijven in principe vijftien jaar staan.

Zo willen de woonstichting en gemeente snel iets doen aan de woningnood. De huizen zijn bedoeld voor jongeren die op zichzelf willen, mensen die door een scheiding snel een huis zoeken en vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Buurtbewoners hebben in gesprekken met de gemeente begrepen dat er mogelijk bewoners komen met psychische of verslavingsproblemen. Dat vinden ze geen prettig idee.

Bovendien zorgt zo’n wijkje ook voor extra verkeer, en het ís hier al druk. Er spelen veel kinderen op straat. Buurtbewoners schreven een brief aan de gemeente waarin zij hun bezwaren op een rij zetten. Daarmee spreken ze ook voor tientallen andere huishoudens uit de Jan Vermeerstraat en aangrenzende straten. Ze hopen hiermee de kans te krijgen hun zorgen met de gemeenteraad te kunnen bespreken.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Jan de Rooij - Carrousel2

Laden...

Laden

Laden…