CAMPAGNE VAN START VAKER HELM VOOR FIETSERS

In Midden- en West Brabant gaat een campagne van start om fietsers te stimuleren vaker een helm op te zetten. Het effect van een valpartij kan groot zijn, een helm maakt het net een stukje veiliger. Steeds meer mensen beseffen dat een helm dragen zo gek nog niet is. Uit onderzoek blijkt dat fietsers met een helm veel minder kans maken op ernstig of dodelijk hoofdletsel dan fietsers zonder helm. Gemeente Breda heeft de actie ‘Helm op, helemaal zo gek nog niet!’ bedacht.

In de campagne is speciaal aandacht voor ouderen. Ze zijn graag buiten en fietsen een rondje door de stad of de mooie natuur. Soms op een normale fiets, soms op een e-bike. Dan kan het effect van een valpartij groot zijn. Met deze actie wil men hen stimuleren om zo lang mogelijk te blijven bewegen, met helm is dat veiliger.

De landelijke Dag van de Fietshelm wordt dit jaar voor de 2e keer georganiseerd en is een initiatief van Artsen voor Veilig Fietsen, in samenwerking met de Hersenstichting en het HersenStrijd fonds. In het hele land worden activiteiten georganiseerd, fietsers meer bewust te maken van fietsveiligheid. De duur van de kortingsactie ‘Helm Op, helemaal zo gek nog niet’ is afhankelijk van het succes.

Foto: VVN

 

 

 

 

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Umberto Tozzi - Gloria

Laden...

Laden

Laden…