CAMPAGNE VINCENTS GROOTE LIEFDE OFFICIEEL GESTART

Vincent van Gogh en Zundert zijn met elkaar verbonden. Om dit te benadrukken én een impuls te geven, is vrijdag bij het Van GoghHuis in Zundert de aftrap verricht van de campagne Vincents Groote Liefde. De zonnebloem is de door Van Gogh persoonlijk omarmde bloem die hem wereldfaam heeft bezorgd. Iedere kunstenaar die een zonnebloem schildert, brengt hiermee eigenlijk een hommage aan Van Gogh.

Het project Vincents Groote Liefde bestaat uit drie onderdelen. Er worden zakjes zonnebloempitten gegeven aan de inwoners van de gemeente Zundert. De zakjes worden uitgedeeld op de basisscholen en zijn op te halen bij de museumwinkel van het Van GoghHuis en bij de winkel van de CLTV aan de Molenstraat. Door kunstenaar Thijs Segers wordt een kunstwerk vervaardigd in het teken van de zonnebloem.

Dit schilderij is 7.30 bij 2.44 meter en krijgt een plaats bij de entree van het Van GoghHuis. Hier zal het straks tot aan het Zundertse Corso in september te bewonderen zijn. Het derde deel van de campagne Vincents Groote Liefde is een kinderproject waarbij kinderen van verschillende leeftijden worden uitgedaagd om een op zonnebloemen geïnspireerd kunstwerk te maken in de stijl van Van Gogh.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Anneke Gronloh - Cimeroni

Laden...

Laden

Laden…