CORSO ZUNDERT: BUURTSCHAP POTEIND WINT CORSO 2023

Het grootste corso ter wereld trok vandaag door de straten van Zundert. Twintig reusachtige wagens toonden zich aan het publiek. Ook dit jaar waren er veel figuranten op en rondom de corsowagens te zien. Het geheel zorgde voor veel vermaak en een indrukwekkend spektakel voor de duizenden bezoekers. Na overleg door de vakjury kwam buurtschap Poteind met hun wagen Nanook als winnaar uit de bus.

1e prijs: Poteind. Nanook foto: Erwin Martens

Met 628 punten mochten zij stoppen op de corsoboulevard om de 1e prijs in ontvangst nemen. De buurtschappen Achtmaal en Klein-Zundert sleepten de 2e en 3e prijs in de wacht. De publieksprijs ging eveneens naar buurtschap Poteind. Zondagochtend trokken de corsowagens al vroeg vanuit hun bouwplaatsen richting het tentoonstellingsterrein.

Om half twee vertrokken de wagens voor de 81ste editie van het Corso Zundert. Bij de tweede doorkomst op de corsoboulevard klonk de beroemde zinsnede “U mag stoppen!”. Buurtschap Poteind beleefde de Zundertse jubel van 2023. De prijs werd overhandigd door burgemeester Joyce Vermue. Voor de volledige klassering van dit Corso kijkt u op website:
www.corsozundert.nl/ons-corso/uitslag-2023.

2e prijs: Achtmaal La Revolution                   3e prijs: Klein-Zundert Dystopia
foto’s: Erwin Martens

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…