CRISISNOODOPVANG SPORTHAL DE VIJFSPRONG

Landelijk zijn er onvoldoende reguliere opvangplekken voor vluchtelingen. Het Rijk heeft de
veiligheidsregio’s opdracht gegeven om zorg te dragen voor opvang. Ook Rucphen pakt haar taak in tijdelijke opvang van vluchtelingen. Met ingang van 1 oktober zal sporthal De Vijfsprong voor maximaal 2,5 maand tijdelijk ingericht worden als crisisnoodopvang.

“Vanaf 1 oktober tot uiterlijk medio december zullen er ongeveer 75 mensen opgevangen worden in sporthal De Vijfsprong in gemeente Rucphen” vertelt burgemeester Marjolein van der Meer Mohr. “Bewoners, bedrijven en verenigingen in de directe omgeving van de sporthal hebben een brief ontvangen, waarin we uitleg geven.” Noodopvang bestaat uit het bieden van een slaapvoorziening, sanitaire faciliteiten en eten. De groep vluchtelingen die opgevangen gaan worden, zullen tot uiterlijk medio december blijven. Opvang op andere locaties in de gemeente Rucphen is niet aan de orde.

De gemeente treft alle nodige maatregelen om ervoor te zorgen dat de opvang op een veilige en prettige wijze verloopt. Actuele informatie is te vinden op: www.rucphen.nl/crisisnoodopvang

 

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…