CULTUURPRIJS VOOR HEEMTUIN RUCPHEN

Een cultuurprijs voor een Heemtuin? “Ja, dit is ook erfgoed”.

Stichting Vrienden van de Heemtuin Rucphen werd woensdagmiddag 12 oktober aangenaam verrast met de gemeentelijke cultuurprijs.

“Mensen denken bij cultuur aan toneel of een schilderij maar onze Heemtuin is ook cultureel erfgoed”, motiveerde wethouder René Lazeroms de keuze. Hij reikte in de raadzaal de trofee en een bijbehorend geldbedrag van 300 euro uit aan bestuursleden Kees Verbocht, Piet van den Bergh, Ad Jansen en Jac van den Broek.

Heemtuin Rucphen bestaat dit jaar 40 jaar. Verschillende natuurwerkgroepen in de gemeente staken begin jaren tachtig de koppen bij elkaar. In nauwe samenwerking met de gemeente is daar de Heemtuin aan de Baanvelden uit voortgekomen.

De 300 euro investeert de stichting in automatisering van de beregeningsinstallatie. Het bestuur wil de installatie laten automatiseren, zodat de 375 verschillende boomsoorten gemakkelijker besproeid kunnen worden.

Wethouder Lazeroms kondigde aan dat de zitbankjes langs wandelpaden in de Rucphense natuur verrijkt gaan worden met gedichten van dichters van eigen bodem. Als voorbeeld toonde hij het gedicht ‘Groen, dansend groen’ van Mans de Jong.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Tony Ronald - Help Get Me Some Help

Laden...

Laden

Laden…